Clujeanca Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din ierarhia WTA: “Îmi doresc să îmi îmbunătățesc cât mai mult jocul”

Clujeanca Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din ierarhia WTA: “Îmi doresc să îmi îmbunătățesc cât mai mult jocul”
| Foto: facebook.com/winnersopen

Winners Open 2021 a reprezentat debutul jucătoarei în vârstă de doar 15 ani pe tabloul principal al unui turneu WTA.

Competiția organizată la Cluj-Napoca a dat șansa mai multor jucătoare să se afirme în circuitul WTA. Printre acestea se numără și Briana Szabo (1258 WTA), care la 15 ani este cea mai tânără jucătoare din ierarhia mondială.

Szabo a vorbit despre oportunitea pe care i-au oferit-o organizatorii turneului, dar și despre ceea ce urmează în cariera ei.

”Am încercat să nu mă gândesc cu cine joc la Winners Open și să nu mă gândesc că sunt pe terenul central, cu mulți spectatori în tribună.

Mi-am dorit să mă bucur de meci, să mă simt bine pe teren. Directorul de turneu mi-a oferit un wildcard, el fiind managerul clubului Winners, principalul meu sponsor.

Sunt ambițioasă, îmi place foarte mult tenisul și îmi doresc să îmi îmbunătățesc cât mai mult jocul pentru a putea obține performanțe cât mai mari.

Acum plec la Cairo, pentru 3 turnee ITF de juniori. Deși mi-aș dori să joc în continuare în turnee de senioare, sunt nevoită să alternez cu turneele de juniori. Există o limită maximă de turnee de senioare la vârsta de 15 ani”, a spus Briana Szabo pentru Digisport.

Tânăra jucătoare a dezvăluit și care este idolul său din circuitul WTA. “Victoria Azarenka este jucătoarea mea favorită deoarece jocul ei agresiv consider că mi se potrivește și mie, iar spiritul ei de luptă mi se mare uimitor”, a dezvăluit jucătoarea în vârstă de 15 ani.

Comenteaza