Clujul a pierdut organizarea turneului preolimpic la handbal. Un europarlamentar clujean: ministrul Sportului să solicite de urgenţă explicaţii IHF

Clujul a pierdut organizarea turneului preolimpic la handbal. Un europarlamentar clujean: ministrul Sportului să solicite de urgenţă explicaţii IHF
Europarlamentarul clujean îi cere ministrului român al Sportului să solicite de urgenţă explicaţii Federației Internaționale de Handbal (IHF) pentru decizia luată.

 

„ Ministrul Sportului, doamna Elisabeta Lipă, trebuie să solicite de urgență Federației Internaționale de Handbal explicații cu privire la mutarea turneului preolimpic din România în Danemarca.

Decizia absolut nejustificată a Federației Internaționale de Handbal de a muta turneul preolimpic programat inițial pentru luna martie a anului viitor la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și anunțat acum că se va desfășura în Danemarca este o mostră de neprofesionalism și lipsă de respect atât față de România dar mai ales față de naționala de handbal feminin a țării noastre", a scris în Ajunul Crăciunului pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul clujean Daniel Buda.

Europarlamentarul PNL mai afirmă că România nu trebuie să se lase călcată în picioare de forul internațional, mai ales că cele trei turnee preolimpice ar fi trebuit să fie organizate de țările cel mai bine clasate la Campionatul Mondial recent încheiat, adică inclusiv și de România, însă IHF a renunțat peste noapte la criteriul sportiv, fără a oferi vreo explicație.

„Această decizie este absolut regretabilă mai ales că România a fost pregătită să găzduiască un astfel de turneu prin infrastructura existentă în Municipiul Cluj-Napoca iar suporterii români ar fi meritat pe deplin să participe la meciuri de o asemenea anvergură. Tocmai din acest motiv, ministrul Sportului, doamna Elisabeta Lipă trebuie să intervină și instituțional să solicite explicații și de ce nu, să încerce să schimbe această decizie a IHF", a mai notat Daniel Buda în aceeaşi postare.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri seara, citat de mediafax.ro, că turneul preolimpic la care va juca naţionala feminină va avea loc în Danemarca. Alexandru Dedu a menţionat că anterior forul fusese informat că România ar îndeplini condiţiile cerute de IHF pentru organizarea turneului preolimpic.

Luni, primarul Clujului, Emil Boc, afirma că Federaţia Română de Handbal i-a transmis confirmarea că turneul poate avea loc la Cluj, în Sala Polivalentă.

Ţara noastră a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial încheiat duminică în Danemarca. Pentru Olimpiadă, tricolorele au intrat într-o grupă de foc, alături de Danemarca, Uruguay și Muntenegru.

Meciurile se vor juca în perioada 17-20 martie, iar din grupă merg la Olimpiada de la Rio primele două clasate.

 

 

Comenteaza