Clujul, favorit pentru organizarea “Mondialului” de baschet feminin U-17

Clujul, favorit pentru organizarea “Mondialului” de baschet feminin U-17
O comisie condusă de directorul sportiv al FIBA, Ljubomir Kotleba, alături de preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a sosit încă de ieri la Cluj pentru a inspecta Sala Sporturilor “Horia Demian”.
În cursa pentru organizarea evenimentului se mai află sălile din Oradea, Timişoara şi Arad. România este în cursă cu tandemul Belgia – Olanda.

Clujul ar putea deveni, în 2012, “epicentrul” baschetului feminin rezervat junioarelor Under 17, dacă reprezentanţii FIBA vor da “undă verde” după inspecţia efectuată ieri la Sala Sporturilor “Horia Demian”. Deşi directorul sportiv al FIBA, Ljubomir Kotleba, se află de câteva zile în România pentru a inspecta celelalte oraşe aflate în cursa pentru Campionatul Mondial, Timişoara şi Arad, Clujul are prima şansă să găzduiască evenimentul. Potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, oficialul forului european va lua o decizie zilele următoare.

“Raportul pe care îl va face dânsul (Ljubomir Kotleba - n. red.) va conta decisiv în privinţa alegerii locaţiei. Vom verifica Sala Sporturilor “Horia Demian”, dar şi hotelurile din oraş. Sunt convinsă că sala mare îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru organizarea unei asemenea competiţii. România trebuie să se ridice la cel mai înalt nivel în această privinţă”, ne-a declarat Carmen Tocală. Kotleba se va întâlni azi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cu cei ai Primăriei Cluj-Napoca, urmând ca de la ora 11:00, în Sala de Sticlă a municipalităţii, să susţină o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile trase după vizita la Cluj.


Etichete
Comenteaza