Clujul, upgrade pe harta tenisului mondial. Transylvania Open țintește o licență de categorie WTA 500 pentru următoarele turnee

Clujul, upgrade pe harta tenisului mondial. Transylvania Open țintește o licență de categorie WTA 500 pentru următoarele turnee
| Foto: https://www.facebook.com/TransylvaniaOpen/

Patrick Ciorcilă, directorul competiției Transylvania Open, a dezvăluit că țintește achiziționarea unei licențe de categorie WTA 500, care ar facilita aducerea celor mai bune jucătoare din lume la Cluj-Napoca. 

Patrick Ciorcilă dorește încercarea unui upgrade de la categoria WTA 250, înspre categoria WTA 500 la competiția de la Cluj-Napoca, deși acest lucru ar implica o dublare a costurilor. 

E foarte greu de acoperit acest plus, aproape dublu.(...) Noi fiind și un turneu privat în momentul de față, toate fondurile noastre sunt private, nu avem fonduri publice, clar că e complicat să dublăm costurile și să reușim să le acoperim. Piața din România e foarte mică ca să poată duce un turneu de 500, dar avem ambiția asta și încercăm să găsim soluții,” a declarat Patrick Ciorcilă, la finalul Transylvania Open 2022, citat de sport.ro.  

„Puțină lume știe asta, nu știu dacă am mai zis-o vreodată, dar noi trebuia să fim turneu de 500 anul ăsta. Pentru că după ce s-a anulat China, ei (WTA) voiau un turneu de 500 chiar în săptămâna asta în care am fost noi și se potrivea foarte bine: era Tallinn de 250, Ostrava de 500, și Cluj de 500.

Și chiar făcusem un agreement cu WTA, dar pe ultimul moment, când am vrut să închidem treaba asta, a venit San Diego și au cerut ei un upgrade. Și am pierdut lupta asta cu ei pentru că, unu la mână, e America vs România; dar cred că mai mult pentru că se temeau că nu vor merge jucătoarele la Guadalajara pentru un singur turneu tare, și aveau nevoie de ceva înainte, San Diego fiind lângă.

Pentru că la nivel de facilități și cum arată turneul, noi cred că suntem peste. Bine, e turneu afară vs. turneu indoor, nu se pot compara, dar m-am uitat puțin la televizor și nu cred că sunt cu nimic mai presus,” a spus Patrick Ciorcilă, dezvăluind că România a fost la un pas de a găzdui o super-competiție încă din acest an. 

Comenteaza