Clujul va fi capitala europeană a atletismului în 2021

Clujul va fi capitala europeană a atletismului în 2021

Campionatul European de Atletism din 2021 va avea loc la Cluj-Napoca.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cluj Arena, stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii, a fost ales pentru a găzdui, din nou, o competiție sportivă de mare anvergură: Campionatul European de Atletism pe echipe - Liga I, ediția 2021.

Programată inițial pentru vara acestui an, la Paris, dar anulată din cauza pandemiei de coronavirus, această întrecere sportivă majoră a fost reprogramată și relocată de către Asociația Europeană de Atletism pentru a se desfășura în perioada 19-20 iunie 2021, pe Cluj Arena.

„Alegerea noastră drept gazdă a acestei prime competiții europene de pistă pe care România o găzduiește a fost determinată de renumele pe care Clujul l-a câștigat în ultimii ani în ceea ce privește organizarea în condiții ideale a competițiilor de atletism, în general a unor evenimente de anvergură.

Un rol extrem de important în luarea acestei decizii l-au avut condițiile foarte bune oferite de Cluj Arena atleților dar și feedback-ul pozitiv pe care l-au oferit constant sportivii care au evoluat pe această arenă ultramodernă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Doar în cursul acestui an, Cluj Arena a găzduit trei competiții de atletism de prim rang: Campionatele Balcanice pentru Seniori în Aer Liber, Campionatele Internaționale de Atletism ale României Iolanda Balaş Soter și Campionatul Național de Seniori și Tineret.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza