Clujul va găzdui în acest weekend Openul European de Judo

Clujul va găzdui în acest weekend Openul European de Judo
Competiția va avea loc sâmbătă și duminică la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

 

Openul European reprezintă evenimentul de cea mai mare anvergură din România în ceea ce privește judoul. Prezenți la startul competiției vor fi în jur de 400 de sportivi din toate colțurile lumii, printre care și unii dintre cei mai buni judoka pe plan mondial. De asemenea, la Cluj vor fi figuri importante din cadrul federațiilor europene și internaționale de judo.

Tot luna aceasta a avut loc la Cluj și Campionatul European de Cadeți. „Putem spune că debutul l-am făcut în urmă cu două săptămâni", a spus Sabin Bastucescu, Preşedintele secţiei de judo din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj. „Calificativul primit atunci din partea Uniunii Europene de Judo a fost „foarte bine". Asta ne dă un imbold pentru a pregăti şi mai bine Open-ul European. Avem posibilitatea ca prin acest eveniment să promovăm imaginea oraşului Cluj-Napoca. Toate delegaţiile străine care au venit în urmă cu două săptămâni au fost foarte impresionate de condiţiile pe care le-au găsit aici".

Antrenorul lotului olimpic de judo al României a semnalat importanța evenimentului. „Este o competiție pe care eu, Florin Bercean, clujean, mi-am dorit-o de foarte mulți ani. Până acum s-a desfășurat la București și în acest an Federația Română de Judo a decis să mute această competiție în orașul nostru deoarece Clujul are o zonă occidentală, o zonă foarte modernă, cu un stadion și o sală proaspăt construite, sunt niște investiții fenomenale și care o să ne facă cinste, străinii o să fie foarte mirați și eu sper ca în anii următori Uniunea Europeană de Judo să ne dea o competiție de mai mare anvergură. Avem șanse în 2017, dacă totul iese bine la sfârșitul acestei săptămâni, să organizăm pe urmă un grand prix", a spus acesta.

Sportivii care vor lua startul la întrecere sunt împărțiți pe şapte categorii atât la feminin, cât și la masculin. Finalele se vor desfășura începând cu ora 16:00 sâmbătă și duminică. Punctele puse în joc la Openul European vor fi importante pentru calificarea sportivilor și sportivelor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

„Concursul este foarte frumos, foarte disputat, vor veni sportivi valoroși și sportivi foarte valoroși, dar tineri, care încep să-și adune puncte. Intrarea este liberă așa că îi rugăm pe clujeni și nu numai, să vină cu copiii să vadă o competiție frumoasă, interesantă și o să vedem în concurs lotul olimpic feminin și masculin, dar mai ales fetele care se pregătesc de foarte mulți ani aici la noi în Cluj”, a mai spus Bercean.

România, fără Corina Căprioriu

Din lotul cu care se va prezenta la competiție România vor lipsi Corina Căprioriu - proaspăt medaliată cu bronz la World Masters Rabat - și Loredana Ohîi. Cele două vor absenta din cauza unor mici probleme de sănătate pe care nu doresc să le agraveze. Luna viitoare vor avea loc la Baku, în Azerbaijan, Jocurile Europei, o competiție de primă mână la care sportivele românce au ambiții mari.

„Pot să spun că particip sufletește din tribună, voi fi alături de fete și chiar îmi pare rău că nu pot participa la această competiție, dar mai importantă este sănătatea. Sunt ușoare accidentări mai vechi care mă supără și nu vreau să se agraveze pentru a putea participa la Jocurile Europei”, a declarat Căprioriu.

Astfel, speranțele României pentru medalii se vor îndrepta spre alte sportive din lotul feminin, printre care Andreea Chițu și Monica Ungureanu. Chițu a spus: „Aștept să am o evolutie cât mai bună, o sa iau fiecare meci în parte, voi încerca să n-am emoții puternice pentru că sunt acasă și sper ca la finalul zilei să termin cu o clasare cât mai bună”.

Comenteaza