Concluzii după victoria României cu Chile: ”Am văzut o echipă schimbată, care ne dă încredere”

Concluzii după victoria României cu Chile: ”Am văzut o echipă schimbată, care ne dă încredere”
Gabriel Giurgiu, Septimiu Ormenișan și Adrian Iencsi au comentat, miercuri, evoluția României din amicalul cu Chile, câștigat cu 3-2 de ”tricolori” pe Cluj Arena.

Căpitanul Universității Cluj, Gabriel Giurgiu, a văzut o schimbare de atitutine în jocul "tricolorilor", comparativ cu deplasarea din Polonia, din preliminariile CM 2018, unde România a pierdut cu 1-3.

"Am avut o altă atitudine, am început destul de greu, am luat două goluri, dar ne-a ajutat și acel roșu (încasat de căpitanul Gary Medel, în minutul 33 - n. red.). Ei ( Chile - n. red.) au căzut poate și fizic. În repriza a doua am jucat altceva, am evoluat destul de bine.

Această victorie e binevenită pentru moral, chiar dacă a fost doar un amical. Mă bucură și faptul că am câștigat aici, pentru că toată lumea spune că Naționala nu bate niciodată la Cluj. Chile e pe 4 în lume, e o echipă foarte bună, cu calitate", a spus Giurgiu pentru ZIUA de CLUJ.

Antrenorul echipei de fotbal "UBB", Septimiu Ormenișan, a fost prezent la meciul de pe Cluj Arena, alături de fiul său.

"Mi-a plăcut meciul, am văzut o echipă schimbată, mai ales în partea secundă a jocului. M-am bucurat pentru staff-ul Naționalei, pentru Cluj, pentru Daum, dar și pentru secundul Ionuț Badea, care a fost antrenor la Universitatea. Am revenit de la 0-2 în fața unei echipe de top, cum e Chile. Mi-au plăcut Rotariu, Stanciu, Andone și Băluță.

E bine că s-a dat credit tinerilor. Până la urmă, asta trebuie să fie strategia noastră pentru viitor. Publicul clujean a dat dovadă de multă apreciere și empatie față de Națională. Sunt foarte mândru că Naționala a câștigat pentru prima dată la Cluj, și nu împotriva oricui, ci a deținătoarei Copei America".

Fostul fundaș al Rapidului și al Echipei Naționale, Adrian Iencsi, speră ca "tricolorii" să-și recapete încrederea o dată cu victoria de marți. Iencsi a pregăti-o în primăvara acestui an pe Unirea Jucu (Liga a III-a), iar acum este secund la CS Universitatea Craiova.

"O primă repriză slabă pentru noi, s-a văzut din nou o anumită teamă, dar în repriza a doua am fost mai dezinvolți. Cred că acest meci ar trebui să fie un reper pentru noi. Am fost conduși cu 0-2 de o națională foarte puternică, dar am revenit. E important ca după acest meci să avem mai multă încredere, să jucăm ofensiv, așa trebuie să fim tot timpul".

Giurgiu: "Plecarea lui Christoph Daum nu e o soluție"

Deși Naționala României ocupă locul 4 în Grupa pentru Mondiale, cu 6 puncte după 6 meciuri, și cu șanse foarte mici de calificare, Giurgiu merge în continuare pe mâna selecționerului german.

"Eu nu cred că ar fi o soluție plecare lui Daum. Oricine ar veni, nu poate să mai schimbe ceva. În momentul de față nu ar fi oportun acest lucru. Sper ca jucătorii să aibă o altă atitudine în ultimele meciuri din preliminarii", a concluzionat mijlocașul clujean.

"Daum nu a făcut numai lucruri proaste. Să dărâmăm e foarte simplu. Eu cred că ce s-a întâmplat ieri (marți - n. red.) ne poate da încredere. Meciurile rămase din actuala campanie ar trebuie să fie o încălzire pentru preliminariile viitoare. Sper ca Daum să rămână, să nu-l demită, și să-și facă treaba mai departe", a spus Ormenișan.

Adrian Iencsi nu e nici el de acord cu o plecare a tehnicianului neamț de pe banca "tricolorilor".

"Din partea mea, chiar vreau să-l văd în continuare acolo, pentru că are un plan. Trebuie să fim onești și să vedem ce se întâmplă în campionatul nostru. E ușor să dăm într-un antrenor când avem rezultate proaste. Daum e un antrenor cu referință, care a pregătit echipe importante din Europa", a spus fostul fundaș al Naționalei.

România a învins cu 3-2 Chile, marți, pe Cluj Arena, într-o partidă de pregătire. Campioana Americii de Sud a condus cu 2-0 după golurile marcate de Vargas (7) și Valencia (18), dar "tricolorii" au întors rezultatul prin Bogdan Stancu (31), Nicușor Stanciu (59) și debutantul Alexandru Băluță (83). România a avut avantaj numeric din minutul 33, atunci când căpitanul chilienilor, Gary Medel, a văzut roșu pentru un fault la Florin Andone.

"Tricolorii" au înregistrat prima victorie în meciurile disputate la Cluj, a doua din mandatul selecționerului german și a doua din confruntările all time cu selecționata din Chile. Partida cu Chile a marcat și debutul la prima reprezentativă a lui Alexandru Băluță și Cristian Ganea.

Comenteaza