Cozmin Gușă: "Clujul este capitala judo-ului românesc"

Cozmin Gușă:
Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a vorbit, vineri, la Cluj, despre Campionatul Național care se va desfășura în acest weekend la Sala Sporturilor "Horia Demian".

"Este primul turneu organizat de noul comitet director al federației și am ales să-l facem la Cluj pentru că este capitala judo-ului românesc, pe lângă faptul că e capitala simbolică a Transilvaniei și capitala neoficială a sporturilor în sală. Judo-ul este un sport care trebuie să fie mai bine înțeles de către public și sperăm ca sala să fie plină. Mâine, marea majoritate a categoriilor, tocmai pentru a lăsa loc duminică și competițiilor de open, vor participa la un concurs la care nu contează

greutatea. Este și spectaculos, o să vedeți oameni din categoriile de 73 sau 81 kg cum se bat cu cei de la plus, cu uriașii din Carpați, cum e Daniel Netea, și asta credem că va contribui duminică după amiaza la creșterea audienței și a unui interes mai mare pentru competiție. Vor fi premii pentru toți medaliații, asigurate din contribuția noastră și a sponsorilor, pentru toate categoriile, atât la feminin, cât și la masculin. Inițiem încă o premieră, vor fi premiați și primii 5 antrenori din

România, vom face un punctaj al premiilor și primii 5 antrenori care vor avea cele mai bune rezultate vor fi răsplătiți din punct de vedere financiar. Vom continua acest lucru și la nivel de juniori, e important ca ei să fie răsplătiți nu doar prin glorie și mediatizare, ci și la nivel financiar", a explicat Gușă.

PREMII PENTRU SPORTIVI ȘI ANTRENORI

Medaliații cu aur de la fiecare categorie vor fi premiați cu câte 2000 ron, cei care vor lua argintul vor primi 1000 ron, iar bronzul va fi răsplătit cu suma de 500 ron. La finalul competiției vor fi premiați, de asemenea, și cei mai buni 5 antrenori, în funcție de rezultatele obținute de sportivii pregătiți de aceștia. Punctajul va fi în felul următor: o medalie de aur va conta ca fiind 5 puncte în clasament, una de argint va conta ca fiind 3 puncte în clasament, iar cea de bronz câte un punct. Antrenorul cu cele mai multe puncte va fi declarat câștigător, acesta urmând a fi premiat cu suma de 2500 ron, iar tehnicianul care se va clasa pe 5 va încasa 500 ron.

TOMBOLĂ SPECIALĂ PENTRU SPECTATORI

Organizatorii întrecerii au pregătit și o tombolă pentru spectatori, aceștia primind la intrarea în Sala Sporturilor "Horia Demian" un talon pe baza căruia vor fi înscriși în extragere. Câștigătorii vor fi premiați cu echipamente sportive.

La deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc, sâmbătă, de la ora 16:00, Dumitru Fărcaș va interpreta imnul României la taragot, urmând ca ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, și președintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, să dea startul turneului. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, va adresa la rândul său un mesaj.

La conferința de prezentare al turneului au mai fost prezenți fosta campioană olimpică și unul dintre cei cinci vicepreședinți ai FRJ, Alina Dumitru, șeful arbitrilor din federație, Marius Jeberean, cronicarul de judo, Tim Avramescu, și alți doi vicepreședinți ai FRJ, Hamza Karimov și Florin Bercean.

Competiția din acest weekend va reuni peste 500 de practicanți de judo din țară.

PROGRAMUL COMPLET AL TURNEULUI:

Sâmbătă, 04.03.2017:
-10:00 Startul campionatului Sala Sporturilor ‘'Horia Damian"
Categorii greutate: masculin: +100 kg, 100 kg, 90 kg, 81 kg, 73 kg
feminin: +78 kg, 78 kg, 70 kg, 63 kg, 57 kg
-16:00-17:00 Cântar de proba la Sala de judo Sala Sporturilor
-17:00-17:30 Cântar oficial la Sala de judo, Sala Sporturilor
- Dupa festivitatea de premiere inscrierea si tragerea la sorţi la
categoria Open la Sala Sporturilor
Categorii greutate: masculin: 60 kg, 66 kg, Open
feminin: 48 kg, 52 kg, Open

- Duminică, 05.03.2017:
-09:30 Startul campionatului Sala Sporturilor ‘'Horia Damian"
Categorii greutate: masculin: 60 kg, 66 kg, Open
feminin: 48 kg, 52 kg, Open

Comenteaza