Cristi Coroian, fostul jucător de la CFR și “U” Cluj a început o nouă viață, după atacul cerebral suferit în urmă cu patru ani

Cristi Coroian, fostul jucător de la CFR și “U” Cluj a început o nouă viață, după atacul cerebral suferit în urmă cu patru ani
| Foto: gsp.ro

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 46 de ani, a suferit un atac cerebral în timp ce se afla la un antrenament al formației Metalurgistul Cugir, pe care o pregătea din postura de antrenor.

La patru ani, după accidentul care i-a fost aproape fatal, fostul atacant a fost nevoit să ia viața de la zero. GSP a prezentat cazul celui care ajungea împreună cu CFR Cluj până în finala Cupei Intertoto, iar pe parcurs, “feroviarii” eliminau nume mari, precum Athletic Bilbao sau Saint Etienne. Cu patru ani în urmă, în timp ce conducea antrenamentul celor de la Metalurgistul Cugir, fostul atacant a suferit un atac cerebral, iar zilele ce au urmat au fost de coșmar. Coroian a suferit mai multe intervenții chirurgicale și i-a fost înlăturată chiar o bucată din craniu.

Acum, fostul fotbalist se află încă în recuperare și urmează zilnic lecții de logopedie și ședințe de kinetoterapie. Cristi Coroian a fost nevoit să înceapă totul de la zero și să învețe să vorbească și să meargă din nou. După ani în care a urmat cu strictețe sfaturile kinetoterapeutului, progresele sunt evidente, iar acum fostul golgheter din Gruia reușește să meargă fără să fie sprijinit. Dintre foștii săi colegi, cei care l-au vizitat pe perioada recuperării au fost Alin Minteuan, Sandu Negrean, dar și alții, printre care și fostul tehnician al “feroviarilor”, Cristiano Bergodi.

De-a lungul carierei, Cristi Coroian a evoluat la CFR Cluj, “U” Cluj, FC Național și Gloria Bistrița. Fostul atacant a strâns 365 de meciuri în Liga 1 și a înscris de 86 de ori. În cariera de antrenor le-a pregătit pe Gloria Bistrița, ASA Târgu Mureș și Metalurgistul Cugir.

Comenteaza