Cristi Pojar: "Nu meritam mai mult de un punct cu Danemarca". Ce șanse le dă ”tricolorilor” ca să ajungă la CM 2018

Cristi Pojar:
Fost fotbalist al Universității Cluj, Cristi Pojar crede că egalul obținut de "tricolori" pe Cluj Arena este echitabil, dar afirmă că România ar fi trebuit să câștige cu Danemarca, în contextul înfrângerii suferite de Muntenegru în fața Poloniei.


">

"Ne-a lipsit șansa, dacă finalizam cele două situații ale lui Keșeru (din prima repriză - n. red.) era altceva. Era foarte importantă o victorie pentru noi. Din păcate, trebuie să fim bucuroși că am luat un punct, nu cred că meritam mai mult.

Șanse de calificare sunt, din moment ce Muntenegru s-a împotmolit acasă cu Polonia. Meciurile următoare sunt foarte grele, cel cu Polonia e foarte important, poate vor trata meciul superficial, în vedere că sunt pe primul loc, cu 13 puncte, și sunt aproape calificați. Cât mai sunt șanse matematice, noi trebuie să sperăm", a declarat Pojar, pentru ZIUA de CLUJ.

Fostul secund al lui Dan Petrescu de la Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar sau Dinamo Moscova a spus că sistemul ales de Christoph Daum, cu trei fundași (3-4-1-2), nu mai era pus la îndoială dacă România ar fi câștigat pe Cluj Arena.

"E nevoie de multă muncă ca să pui în aplicare un sistem de joc, ca să se sudeze relațiile din teren, automatismele. În 2-3 zile nu poți să faci nimic. A fost decizia selecționerului să-l folosească. Acum, după război, apar tot felul de discuții. Tot timpul vor fi. Dar repet, dacă câștigam meciul, nu se mai lua în considerare sistemul de joc", a explicat Pojar.

România a remizat cu Danemarca, scor 0-0, duminică, pe Cluj Arena, în cea de-a cincea etapă din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. În celelalte două partide din grupă, Armenia a învins cu 2-0 Kazahstanul, iar Muntenegru a cedat acasă cu Polonia, scor 1-2.

Următorul meci al Naționalei din actuala campanie este programat pe 10 iunie, în deplasare, cu Polonia. La turneul final se califică câștigătoarele celor 9 grupe din preliminarii, iar primele 8 echipe de pe locul secund vor ajunge la baraj.

Clasament Grupa E, etapa a cincea:

1. Polonia - 13 puncte
2. Muntenegru - 7 puncte
3. Danemarca - 7 puncte
4. ROMÂNIA - 6 puncte
5. Armenia - 6 puncte
6. Kazahstan - 2 puncte

Comenteaza