Criză la "U" înaintea derby-ului Clujului

Criză la
Noul antrenor al Universităţii Cluj, George Ogăraru, prezent la echipă de trei săptămâni are un început de carieră dezastruos, având la activ trei înfrângeri din tot atâtea meciuri. Şi se întâmplă chiar înaintea marelui derby al Clujului!

Cu Ogăraru pe bancă "U" a multiplicat eşecuri: 0-2 în amicalul Şahtior, 1-2 în deplasarea din Giuleşti contra Rapidului şi 0-2 acasă cu CSU Craiova.

După opt etape “studenţii” se află pe locul 11, cu opt puncte acumulate. Niciunul nu a fost obţinnut însă cu cuplul Ogăraru - Groenendijk pe bancă.

Jucătorii încă nu au reuşit să înţeleagă ce vrea tânărul antrenor de la ei.

Nu am antrenat ceea ce s-a întâmplat astăzi pe teren şi nu cred că le-am cerut lucruri pe care un fotbalist profesionist în mod normal ar trebui să le cunoască. Din minutul 1 până în minutul 95 echipa a jucat altceva decat i-am antrenat noi”, a spus Ogăraru la finalul partidei cu CSU Craiova.

În aceste condiţii, Ogăraru se află sub o presiune maximă, având în vedere că vine meciul cu CFR.

Fanii vor revenirea lui Teja

Suporterii “şepcilor roşii” sunt destul de nemulţumiţi de actualul antrenor George Ogăraru, căruia i-au cerut demisia la sfârşitul partidei pierdute cu 2 la 0 contra oltenilor de la CSU Craiova şi şi-au exprimat dorinţa ca Mihai Teja să revină pe banca “studenţilor”.

"M-am aşteptat la o reacţie negativă din partea fanilor pentru că şi eu dacă aş fi fost în tribună suporter al Universităţii Cluj, aş fi fost la fel de dezamăgit pentru cum a arătat echipa. E destul de neplăcut să fii pus în situaţia aceasta. Totuşi sunt trei săptămâni de când am venit la echipă. În fotbalul profesionist joci bine eşti aplaudat, lăudat, joci prost eşti criticat. Suntem obişnuiţi cu lucrul acesta. Important este ca oamenii să ştie că eu am venit împreună cu staff-ul meu ca să creez ceva la Universitatea, ceva solid. Îmi petrec zilele şi nopţile gândindu-mă la ce este cel mai bine pentru echipă, antrenându-i pe nevoile lor, pe unii pe calităţile lor", a răspuns Ogăraru la reacţia fanilor.


Totodată ultraşii sunt revoltaţi şi pe jucători, împotriva cărora au strigat în faţa stadionului la sfârşitul meciului cu CSU Craiova, ameninţându-i că vor avea de-a face cu ei în cazul în care nu vor obţine un rezultat favorabil în etapa următoare contra CFR-ului în Gruia. “De nu bateţi CFR, vă rupem picioarele!”

Pe site-ul oficial al suporterilor, părerile sunt împărţite. Unii sunt de părere că tânărul antrenor este de vină pentru evoluţia echipei.

"Eu nu cred că atâta pot jucătorii. Fie nu vor (poate sunt neplătiţi), fie schimbările cerute de Ogăraru i-au bulversat de tot şi nu mai înţeleg nimic. Ieri a măturat pe jos cu noi o echipă care a luat 5 de la Astra şi care nu bătuse decât pe Oţelul (şi cu aia, chinuit), în 7 etape", spune un fan.

Un alt suporter crede că aceasta este valoarea reală atât a antrenorului cât şi fotbaliştilor.

"Atât el cât şi jucătorii atât pot şi atât ştiu. Nu e vina lor. Sunt convins că bieţii de ei au vrut să câştige, numai că nu-i ajută mintea şi sufletul, altfel nu se explică faptul că am pierdut două meciuri, cu cine? Rapid, care au doar suflet şi Craiova, care au minte!!!"

Alt fan îi bagă pe toţi în aceeaşi oală, de la începând cu Florian Walter, continuând cu Ogăraru şi terminând cu femeia de serviciu.

Probleme în atac

Universitatea Cluj are probleme pe faza atac deoarece Mengolo, Vlad Morar şi Valentin Lemnaru sunt indisponibili, toţi trei fiind accidentaţi, iar olandezul Gravenberch nu a reuşit niciun gol până acum.

Până la meciul din Gruia, fotbaliştii "şepcilor roşii" vor mai avea de jucat meciul din şaisprezecimile Cupei României contra celor de la FC Bihor Oradea, pe terenul orădenilor, pe data de 25 septembrie, de la ora 16.00.

Partida CFR - Universitatea din cadrul etapei a 9-a a Ligii I la fotbal, se va disputa luni, 29 septembrie de la ora 21.00.


 

 

Comenteaza