Cum îşi vor susţine fanii echipele pe stadioane? Manchester United testează scaune cu separatoare

Cum îşi vor susţine fanii echipele pe stadioane? Manchester United testează scaune cu separatoare

Clubul de fotbal englez Manchester United a primit acordul să testeze scaune cu separatoare pentru unii fani, înainte ca publicul să revină pe stadioane, pe măsură ce restricțiile anti-COVID-19 se relaxează, transmite Sky News.

Clubul va instala 1.500 de scaune cu bariere între el, într-o parte a stadionului, pentru a oferi posibilitatea unei secțiuni mai mici de fani să poată sta jos sau în picioare, în timp ce se uită la meciuri. Măsura va fi testată în colțul din nord-estul stadionului Old Trafford, pentru a asigura că fanii din secțiunile adiacente nu vor avea vederea obstrucționată de cei care aleg să stea în picioare.

Clubul speră să instaleze noul model de scaune pentru suporteri înainte ca mulțimile să fie primite din nou pe arenele sportive, odată cu relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Directorul de management al clubului, Richard Arnold, a spus: “Ar trebui spus, din capul locului, că prioritatea noastră absolută este să-i menținem pe oamenii noștri în siguranță față de pandemia de COVID-19”. “Poate părea ciudat să vorbim despre planurile de stadion la vremea asta, însă fotbalul și fanii noștri se vor întoarce când va fi destul de sigur, iar pregătirile noastre pentru acel moment trebuie să continue pe fundal. Credința noastră este că introducerea locurilor cu separatoare va mări siguranța spectatorilor în zonele stadionului unde, precum și la alte cluburi, am văzut exemple de oameni care stau mereu în picioare. Dacă încercarea are succes, am putea lua în considerare implementarea extinsă a scaunelor cu separatoare în alte părți ale stadionului”, a explicat acesta.

Wolverhampton Wanderers FC, echipă din prima ligă engleză, deja au scaune cu bariere de siguranță în stadionul lor.

Sezonul de Premier League este momentan suspendat pe timpul măsurilor de carantină. Potrivit Sky News, sezonul de fotbal englez s-ar putea relua în câteva săptămâni, meciurile urmând să fie jucate în spatele ușilor închise, transmite Digi Sport.

Comenteaza