Cum vrea Paskany să atragă cumpărător pentru CFR. „Să nu uităm că am învins-o pe Manchester!"

Cum vrea Paskany să atragă cumpărător pentru CFR. „Să nu uităm că am învins-o pe Manchester!
Principalul finanţator al CFR-ului caută cumpărător pentru a ceda pachetul majoritar de acţiuni.

Arpad Paszkany a cerut o sumă colosală, de 125 de milioane de euro, pentru vinde clubul, iar şansele să găsească un cumpărător sunt destul de mici. Totuşi, omul de afaceri mizează în atragerea unui posibil cumpărător pe capitalul de imagine câştigat la ultima participare din Liga Campionilor, atunci când formaţia sa a încheiat grupa H cu 10 puncte, reuşind să o învingă şi pe Manchester United chiar la ea acasă.

Arpad Paszkany a ajuns într-un punct în care nu mai poate susţine CFR Cluj aşa cum ar dori, după cum recunoaşte chiar el. Omul de afaceri a şi mandatat încă din vara trecută o companie specializată în management sportiv, KPMG Sports Advirsory, să se ocupe de găsirea unor parteneri care să investească la CFR Cluj sau chiar să găsească pe cineva interesat să cumpere pachetul majoritar de acţiuni. "Am petrecut mai bine de un deceniu pentru a creşte echipa, şi am cheltuit o gramadă de timp, energie şi foarte mulţi bani. Am ajuns la un punct în care nu pot merge mai departe de unul singur. Suntem aproape de elita Europei, dar acum e nevoie de o investiţie mult mai mare pentru a face pasul următor", a spus principalul finanţator al CFR-ului pentru site-ul insideworldfootball.com. Conform aceleiaşi surse, ar exista anumit interes pentru o colaborare cu CFR Cluj din partea unor companii din China, dar şi din Orientul Mijlociu. Paszkany ar dori 125 de milioane de euro pentru a-şi vinde echipe şi e foarte greu de crezut că îşi va găsi şi cumpărător.

Şi preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, posibilitatea ca CFR să fie cedat , însă nu crede că se va găsi un investitor prea curând. Cu toate acestea, oficialul din Gruia consideră că participarea în Liga Campionilor şi cele 10 puncte obţinute dintr-o grupă cu Manchester, Galatasaray şi Braga ar putea să atragă interes. "Este real acest interes să găsim parteneri sau investitor şi nu numai la noi, cred că la toate echipele din Liga 1 şi nu numai. Cine nu s-ar bucura să vină un prinţ sau un magnat din Asia, unde sunt mulţi bani. Un astfel de investitor poate ridica orice echipă. Aţi văzut că şi la Inter este un nou investitor din Indonezia, la fel cum şi alte cluburi mari au acţionari din ţările arabe sau din Asia. Dar la noi e greu, nu avem un campionat aşa vizibil, nu suntem în Franţa, Germania, Spania sau Italia, care sunt atractive. Dar noi sperăm. Imaginea bună este un atu, pentru că foarte multă lume ne apreciază şi nu a uitat că am strâns 10 puncte la ultima participare în Champions League, cu o victorie pe Old Trafford", a spus Mureşan la Dolce Sport.

Anul trecut în conturile CFR-ului au intrat în jur de 20 de milioane de euro, bani proveniţi de la UEFA pentru participarea în Liga Campionilor şi din market-poll. Potrivit surselor noastre, Paszkany ar fi direcţionat, însă, o mare parte din bani pentru a-şi susţine alte investiţii, iar CFR-ul a trecut în plan secund. Paszkany s-ar fi rupt şi de ceilalţi acţionari din club, grupul format din Peter Pal, Ştefan Gadola şi Ioan Socea, cei care deţin în jur de 30% din acţiuni, mai spun sursele noastre. Cei trei sunt acţionari activi la CFR începând cu 2006 şi sunt fondatorii EnergoBit, unul dintre liderii naţionali în materie de soluţii complete de electricitate. Potrivit topului Forbes pe 2013, ei deţin cumulat o avere de 128 de milioane de euro. Ei au susţinut în permanenţă activitatea CFR-ului, contribuind cu sume mari de bani în ultimii ani. 

Etichete
Comenteaza