Cupa Davis. Mergea spune că tricolorii au adversari periculoşi

Cupa Davis. Mergea spune că tricolorii au adversari periculoşi
| Foto: Cupa Davis

Tenismanul Florin Mergea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că echipa de Cupa Davis a României porneşte ca favorită în meciul cu Marocul, dar că există jucători periculoşi la formaţia adversă.

"Pornim favoriţi, dar au jucători foarte buni şi periculoşi şi cred că ar trebui să fim atenţi. Dar, în acelaşi timp, avem o echipă puternică şi sperăm că după prima zi vom avea două puncte. E o întâlnire mai grea decât cea cu Luxemburg şi un pas înainte pe care sper să-l facem cât mai repede", a spus Mergea.

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu a spus că echipa Marocului e una periculoasă şi şi-a exprimat speranţa să fie cât mai mulţi spectatori alături de jucători, deşi se joacă de Paşte.

"Marocul e o echipă periculoasă. Aşa cum aţi văzut, în meciul precedent au câştigat cu Georgia. La dublu vor juca Marius (Copil, n. red.) cu Mergea, cred că sunt destul de sudaţi şi se completează destul de bine. Eu sper ca prima zi să fie de succes, aş prefera să joace Marius primul meci. Sper că vom avea succes", a spus Trifu.

Horia Tecău, alături de care Mergea face de obicei pereche la dublu în Cupa Davis, nu va putea evolua în meciul cu Marocul, după cum a precizat pe Facebook, din cauza unei accidentări.

''Cu părere de rău, anunţ că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni, s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend!'', a scris Tecău, pe reţeaua de socializare.

Echipele Romaniei şi Marocului se vor întâlni, sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul doi al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Întâlnirea se va disputa astfel: două meciuri de simplu sâmbătă 7 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, respectiv trei meciuri duminică, 8 aprilie, unul de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, va conta în acest meci pe Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea şi Dragoş Dima. În primul tur al Cupei Davis, România a învins Luxemburgul cu 4-1, la Piatra Neamţ, iar Marocul a dispus cu 3-1 de Georgia, la Marrakech. 

Comenteaza