Deac, oficial coechipier cu Raul la Schalke 04

Deac, oficial coechipier cu Raul la Schalke 04
Transferul mijlocaşului “feroviar” Ciprian Deac (foto) la Schalke 04 Gelsenkirchen, vicecampioana Germaniei, a fost oficializat ieri.
Românul va fi coechipier cu fostul “galactic” Raul Gonzales, ajuns şi el în această vară la echipa germană. Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, e convins că Deac va reuşi la puternica formaţie susţinută de gigantul rus Gazprom.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de startul Ligii Campionilor, CFR şi-a pierdut unul dintre cei mai importanţi oameni din primul “11”. Deac s-a transferat la Schalke 04, echipă cu care a semnat o înţelegere pentru următorii patru ani. Jucătorul a plecat joi spre Germania, unde şi-a negociat contractul şi s-a înţeles cu cei din conducerea nemţilor. Iuliu Mureşan l-a încurajat telefonic pe Deac şi i-a transmis mijlocaşului să nu uite culorile “vişinii” în care a crescut. “Eu mă bucur mult pentru el, va fi un pas mare, va juca la un club important. Am vorbit chiar azi (vineri – n. red.) şi l-am încurajat. I-am zis să poarte culorile vişinii în suflet peste tot”, a spus Mureşan, care nu exlude posibilitatea ca la CFR să mai vină un jucător. “Analizăm şi această posibilitate. Oricum, există soluţii în lot pentru înlocuirea lui Deac.”

Plecarea sa este regretată în special de antrenorul Andrea Mandorlini, cel care i-a acordat cea mai mare încredere. “Cipri a fost ca un fiu pentru mine. Are o şansă importantă şi o merită, sper să se descurce bine. Sunt foarte mândru de el. Ne va lipsi mult”, a spus tehnicianul. Italianul a avut o relaţie foarte bună cu mijlocaşul, care i-a dăruit de ziua lui un tricou al echipei naţionale a României. Chiar dacă a plecat de la CFR, Deac va avea şansa să joace în Liga Campionilor cu noua sa echipă. Schalke 04 face parte din grupa B, unde va juca împotriva echipelor Olympique Lyon, Benfica Lisabona şi Hapoel Tel-Aviv.


Etichete
Comenteaza