Delegaţia României are ca obiectiv câştigarea a trei medalii la Grand Slam-ul de judo de la Paris. O clujeancă e în delegaţie

Delegaţia României are ca obiectiv câştigarea a trei medalii la Grand Slam-ul de judo de la Paris. O clujeancă e în delegaţie
Federaţia Română de Judo a stabilit ca obiectiv câştigarea a trei medalii la Grand Slam-ul de la Paris, competiţie cotată ca valoare după Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale.

Delegaţia României este alcătuită din şapte judoka, trei la feminin şi patru la masculin: Monica Ungureanu - 48 kg, Andreea Chiţu - 52 kg, clujeanca Corina Căprioriu - 57 kg, Szoke Laszlo - 66 kg, Costel Dănculea - 73 kg, Radu Valentin - 90 kg şi Vladuţ Simionescu - +100 kg.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta, a declarat că speranţele la medalii se leagă în principal de cele trei sportive din lot. "Obiectivul delegaţiei noastre este cucerirea a trei medalii, speranţele noastre mari fiind la fete unde experienţa, pregătirea şi profesionalismul lor ne împing să credem că se poate. Nu aş vrea să neglijez nici băieţii, unde avem un judoka de la care sperăm ca la Rio să bifeze cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice şi aici mă refer la Vladuţ Simionescu. Un lucru pe care mă bazez în viitor este acela că la Oradea am reuşit să reorganizăm lotul olimpic de băieţi iar cu răbdare şi munca să creştem minim doi-trei judoka de valoare care să ne reprezinte cu succes în bătăliile internaţionale. Revenind la Paris, vreau să pun accentual pe faptul că este una dintre cele mai importante competiţii de judo din lume, iar cei ce obţin medalii aici, cu siguranţă pot fi consideraţi judoka de top", a spus Sapta.

Grand Slam-ul de la Paris, prima competiţie care deschide sezonul 2014 din circuitul mondial de judo, se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 februarie în Sala Paris Bercy. La concurs vor participa 590 de judoka din 81 de ţări, de pe 5 continente. În ediţia de anul trecut, România a cucerit două medalii de bronz prin Andreea Chiţu şi Loredana Ohâi.

Comenteaza