Dorinel Munteanu îl apără pe Daum: "E rușinos ce pot să facă anumiți colegi de breaslă"

Dorinel Munteanu îl apără pe Daum:
Fostul internaţional Dorinel Munteanu, poreclit „Neamţul", a vorbit, la Cluj, despre numirea lui Cristoph Daum la cârma naţionalei, dar şi despre posibilitatea ca jucători străini din Liga 1, care au primit cetăţenia română, să îmbrace tricoul României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

Munteanu a adus pe Cluj Arena, trofeul înmânat câştigătoarei Supercupei. El a comentat posibilitatea ca selecţionerul Cristoph Daum să cheme la lot jucători precum William de Amorim (24 ani) sau Mario Camora (29 ani), care au devenit, recent, cetăţeni români.

„De ce nu? E o soluție pe care o putem implementa fără nicio rușine. Nu suntem singura țară care naturalizează, exemplul cel mai bun fiind Germania. În lotul nemților se regăsesc turci, polonezi, fotbaliști de origine africană și nu mai există nici un fel de discuție în privința apartenenței lor. Prin urmare, nu văd care e problema dacă ar fi convocați și jucători precum Camora sau de Amorim", a declarat fostul internațional român.

Munteanu (48 ani) nu exclude o colaborare cu noul selecționer, Christoph Daum (62 ani) la prima reprezentativă. „Miercuri am avut o întâlnire cu domnul Daum, dar nu am discutat despre cooptarea mea în staff-ul tehnic al naționalei. Ne-am bucurat că ne-am revăzut după atâta timp. Dacă mi se va face o ofertă concretă, o voi accepta atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru domnul Daum", a completat el.

Tehnicianul şcolit în Germania a vorbit și despre cei care au contestat numirea lui Daum în postul de selecţioner al „tricolorilor". „Nu mă surprinde. Oricine ar fi venit ar fi avut parte de critici. Nici o alegere nu ar fi putut împăca pe toată lumea.

E rușinos ce pot să facă anumiți colegi de breaslă. Înțeleg opiniile gazetarilor sau ale patronilor de club, dar nu mă așteptam la o asemenea atitudine din partea antrenorilor. Ne place să fim naționaliști, dar atunci când vin rezultate slabe nu ne întrece nimeni la critici", a spus Munteanu.

Pe de altă parte, „Neamţul" crede că selecționerul Christoph Daum se va muta în România. „Atâta timp cât are contract cu Federația, 99% din timp va fi prezent în România, pentru a-și vedea jucătorii la lucru, pentru a-i putea cunoaște din interior", a concluzionat fostul internaţional.

Dorinel Munteanu a vorbit despre partida de sâmbătă, dintre CFR Cluj și Astra Giurgiu, echipe pe care a avut ocazia să le antreneze în perioada 2005-2006, respectiv 2015.

"Va fi un meci echilibrat. CFR Cluj are un nou antrenor, pe Vasile Miriuță, care cred că va fi pragmatic la debut. De partea cealaltă, Astra se pregătește pentru preliminariile Ligii Campionilor. Cred că ambele formații au șanse egale", a declarat Dorinel Munteanu. 

„Am răspuns cu cea mai mare plăcere invitației făcute de Federație, de a o reprezenta ca și trimis special. Clujul este un oraș special pentru mine. Cu siguranță, victoria va fi obținută de echipa care se afla în cea mai bună formă. Din punctul meu de vedere, șansele sunt egale. Acum 5 ani, am câștigat cu Oțelul acest trofeu, la Piatra Neamț, în fața Stelei. Îmi pare rău pentru situația în care au ajuns cei de acolo", a mai precizat tehnicianul.

În vârstă de 48 ani, Dorinel Munteanu a evoluat de-a lungul carierei atât în România, la CSM Reșița, Dinamo, Steaua, CFR Cluj sau Universitatea Cluj, cât şi în străinătate, la Cercle Bruges, FC Koln sau Wolfsburg. De asemenea, Munteanu este și jucătorul cu cele mai multe selecții în istoria primei reprezentative, 134 la număr. Cele mai mari performanțe din postura de antrenor rămân Campionatul și Supercupa României, cucerite cu Oțelul Galați în stagiunea 2010-2011.

Comenteaza