Dorinel Munteanu: “Schimbaţi-vă atitudinea!”

Dorinel Munteanu: “Schimbaţi-vă atitudinea!”
Noul antrenor al Universităţii Cluj, Dorinel Munteanu, e convins că echipa poate câştiga meciul de mâine, cu Internaţional Curtea de Argeş.

El le cere însă jucătorilor să abordeze meciul cu altă atitudine ca până acum. “In două antrenamente nu se poate schimba nimic. Cert este că echipa are potenţial. Jucătorii trebuie să aibă altă atitudine şi să dea totul pentru echipă”, a spus “Munti” la finele antrenamentului de ieri dimineaţă. La şedinţa de pregătire, tehnicianul a insistat pe aşezarea tactică a echipei, solicitând mereu ca “studenţii” să atace zona în care este balonul.

El i-a împărţit pe jucătorii de câmp în două grupe, aşezându-i într-un modul 4-4-2 şi a întrerupt exerciţiile de fiecare dată când nu a fost mulţumit, explicând fiecăruia ce a greşit. Apoi, a comandat o serie de scheme ofensive, cu accent pe lansări spre mijlocaşii laterali, urmate de centrări din apropierea liniei şi finalizări din partea vârfurilor. Antrenamentul s-a încheiat cu un joc-şcoală, pe o jumătate de teren, în cadrul căruia “Munti” a insistat ca elevii săi să combine în viteză.

După şedinţa de pregătire, “Neamţul” a făcut o scurtă caracterizare a celor de la Internaţional Piteşti: “Sunt o echipă foarte bună, cu mulţi jucători care au activat în Liga I. Va fi un meci dificil, dar obiectivul nostru este, ca la fiecare meci, obţinerea celor trei puncte”.

Antrenorul Universităţii a precizat că a discutat cu Bogdan Unguruşan, fotbalist care a refuzat să evolueze în primele două etape, dar şi Milan Jovanovic, care şi-a rupt tricoul de joc în meciul cu UTA.

“Unguruşan a avut o serie de probleme, care se vor rezolva. Contez pe el. La fel, şi pe Milan Jovanovic. El a făcut un gest urât. Ce a fost, a fost. Acum mai contează”, a mai spus Munteanu, care nu a dezvăluit dacă va sta pe banca Universităţii, mai ales că e suspendat. “Poate voi fi trecut ca jucător. Cine ştie?”, a încheiat “Neamţul”.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat ieri şi brigada care va conduce meciul Internaţional Curtea de Argeş – “U”, care va avea loc la Piteşti, pe stadionul “Ştrand”. La centru va fi Marius Bocăneală (Galaţi), care va fi ajutat de Liviu Ciobotariu (Galaţi) şi Cătălin Teodor (Brăila).

 

Budean, scos din lot

 

Munteanu a deplasat la Piteşti un lot format din 21 de jucători, din care lipsesc Dolha, Bundea şi Cruşoveanu, accidentaţi, B. Fărcaş, I. Fărcaş, Feneşan, Vădana, Fărcuţa, care au jucat ieri pentru echipa a doua în Divizia D, şi Budean, neconvocat. Echipa a plecat din Cluj ieri dimineaţă şi va înnopta la Râmnicu Vâlcea, unde va efectua şi un antrenament în această dimineaţă.

Comenteaza