După şase transferuri, "U" Alexandrion Cluj ţinteşte sus

După şase transferuri,
"Studentele" de la "U" Alexandrion Cluj și-a propus să se situeze între primele 8 echipe din clasament în noul sezon al Ligii Naționale de Handbal Feminin, campionat care va debuta în luna septembrie a acestui an.

Pentru a-și atinge obiectivele în noul sezon al Ligii Naționale de Handbal Feminin, echipa antrenată de Carmen Amariei a efectuat nu mai puțin de șase transferuri în pauza competițională. În ultimele săptămâni, s-au alăturat lotului handbalista ucraineancă Alla Sheiko (28 ani), bosniaca Tamara Bokarici (26 ani), Diana Alina Puiu (24 ani), Tamas Reka (23 ani) și Alexandra Florean (21 ani).

Vineri, a fost perfectată și venirea Ionicăi Munteanu (37 ani). Aceasta a mai evoluat la Cluj în perioada 1998-2002, respectiv 2012, și este una din componentele lotului olimpic pentru Jocurile de la Rio. Munteanu este a doua handbalistă de la "U" selecționată pentru Olimpiadă după Florina Chintoan.

Antrenamentele clubului din ultima perioadă au fost cât se poate de intense. La mijlocul lunii iulie s-au aflat într-un cantonament desfășurat pe litoralul Mării Negre, în stațiunea Venus. Pe 22 iulie, elevele lui Amariei au avut primul antrenament la nivel local. Pentru a îmbunătăți ședințele de pregătire, staff-ul tehnic al Universității a apelat la doi antrenori persoanli, Tiberiu Baita și Alex Miu. Cei doi au implementat pe parcursul săptămânii trecute o serie de antrenamente specifice.

Marți, 2 august 2016, Amariei s-a declarat mulțumită de randamentul arătat de elevele sale în sala de antrenament. "Fetele se mobilizează destul de bine. Deocamndată, consider că sunt destul de încărcate ca să poată să mă mulțumească în totalitate. Lucrurile merg spre bine și ușor-ușor, relațiile de joc chiar se sudează", a declarat aceasta.

De altfel, tehnicianul de pe banca "studentelor" a evaluat și activitatea celor doi masteri traineri. "Antrenorii personali și-au făcut treaba cu brio. Vreau să le mulțumesc pe această cale. Ne-au ajutat din foarte multe puncte de vedere și cu siguranță efectele muncii lor se va resimți în perioada imediat următoare", a afirmat Carmen Amariei.

Nu în ultimul rând, Amariei este încrezătoare în privința șanselor reprezentativei de handbal la Olimpiada de la Rio. "Sper ca echipa națională să aibă o evoluție cât mai bună la Jocurile Olimpice. Acolo le avem pe Munteanu și Chintoan din partea noastră. Aștept "tricolorele" să se întoarcă cu fruntea sus acasă", a mai spus ea.

Campionatul naţional va începe pe 11 septembrie, iar calendarul handbalistelor de la "U" arată astfel:

Etapa 1: HCM Râmnicu Vâlcea - "U" Cluj
Etapa 2: "U" Cluj - CS Măgura Cisnădie
Etapa 3: CSM Bitstriţa - "U" Cluj
Etapa 4: "U" Cluj - Unirea Slobozia
Etapa 5: CSM Ploieşti - "U" Cluj
Etapa 6: "U" Cluj - CSM Bucureşti
Etapa 7: Danubius Galaţi - "U" Cluj
Etapa 8: "U" Cluj - HC Zalău
Etapa 9: HCM Roman - "U" Cluj
Etapa 10: "U" Cluj - Dunărea Brăila
Etapa 11: SCM Craiova - "U" Cluj
Etapa 12: Corona Braşov - "U" Cluj
Etapa 13: "U" Cluj - HM Buzău

Comenteaza