După tripla istorică, U-BT țintește mai sus: finala Europe Cup

După tripla istorică, U-BT țintește mai sus: finala Europe Cup
Campioana U-BT Cluj are obiective mult mai ambițioase în acest sezon. Pe lângă apărarea trofeelor cucerite pe plan intern, Rolland Torok visează la o calificare în finala FIBA Europe Cup.

Eliminați din Champions League, după dubla cu nemții de la Ludwigsburg (72-78, respectiv 77-88), ardelenii vor să ia cu asalt FIBA Europe Cup. Unul dintre elevii lui Mihai Silvășan, Rolland Torok, baschetbalist care a participat cu România la EuroBasket 2017, visează la o calificare în finala FIBA Europe Cup.

"Din prima zi când i-am văzut pe cei de la Ludwigsburg, am considerat că dubla cu ei va fi ca o finală. Au fost o echipă agresivă, care s-a luptat pentru fiecare minge, iar noi am făcut niște greșeli care ne-au costat foarte mult.

Acum așteptăm restul partidelor din preliminariile Champions League, să vedem ce echipe cad de acolo și să ne aflăm grupa din Europe Cup. Avem pretenții destul de mari pentru această competiție. Eu sper să ajungem chiar în finală, nu neapărat să o câștigăm, dar să o jucăm", a povestit Torok, în direct la Realitatea FM Cluj.

Pivotul de 26 ani se așteaptă la un sezon foarte dificil și în Liga Națională. Campioana României debutează în noua ediție vineri, de la ora 18:15, la Sala Sporturilor Horia Demian, împotriva  BCMU Pitești.

"O să fie un sezon destul de interesant. Multe echipe s-au întărit - Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, noi, Steaua, Craiova și Galați. Dar principalele favorite suntem noi, Steaua, Oradea, Sibiu și Pitești. Toată lumea va încerca să ne bată, dar nu va fi ușor pentru nici una, asta pot să promit.

Îi aștept cu mare drag pe fani la meciul cu Pitești, și nu doar la acesta, ci la toate jocurile noastre. Le promit că vor vedea un meci de calitate și că vom face tot posibilul să câștigăm. Sper să nu rămână nici un scaun liber", a mai spus jucătorul clujenilor.

Sezonul trecut, U-BT Cluj a cucerit toate trofeele interne puse în joc - Cupa, Campionatul și Supercupa României. Pe plan european, "alb-negrii" s-au oprit în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Comenteaza