Edi Iordănescu, încântat de prezența echipei naționale la Cluj: "Pentru mine este un moment special de fiecare dată când revin"

Edi Iordănescu, încântat de prezența echipei naționale la Cluj: "Pentru mine este un moment special de fiecare dată când revin"
| Foto: frf.ro

Selecționerul s-a arătat bucuros de posibilitatea de a conduce echipa națională în fața publicului clujean, la partida amicală contra Sloveniei.

Campion al României și câștigător a două Supercupe alături de CFR Cluj, Edi Iordănescu se întoarce în orașul în care a cucerit singurele trofee din cariera sa. De această dată are calitatea de selecționer al României, dar și-a exprimat bucuria de a putea conduce naționala în fața publicului clujean.

"Vreau să le mulțumesc clujenilor pentru interes și pentru buna primire. Mă bucur să fim aici și îmi doresc din tot sufletul să răsplătim interesul clujenilor pentru echipa națională cu un joc consistent și un rezultat care să bucure suporterii.

Pentru mine este un moment special de fiecare dată când revin la Cluj. Am trăit aici momente speciale, unice chiar. Mai mult decât atât, perioada cât am fost la Cluj alături de familia mea a fost o perioadă frumoasă, care va rămâne în sufletul meu", a declarat Iordănescu Jr.

Amicalele din luna noiembrie, considerate meciuri oficiale de către selecționer

Pe lângă duelul cu Slovenia de la Cluj-Napoca, echipa națională va disputa și o partidă împotriva Republicii Moldova, la Chișinău. Deși nu are la dispoziție toți oamenii importanți ai naționalei și se bazează mai degrabă pe un lot tânăr, Edi Iordănescu își dorește ca aceste două jocuri să fi privite drept partide oficiale și speră la rezultate cât mai bune. 

"Avem în față două jocuri de testare, venim cu un nucleu tânăr spre foarte tânăr. Vorbim de o medie de vârstă scăzută sub 24 de ani, posibil 10 debutanți. Am întâmpinat probleme cu cluburile din străinătate, care s-au opus venirii jucătorilor la echipa națională. Avem, parcă mai mult ca niciodată, probleme medicale, unele total nefericite și grave.

Strategia era de consolidare și continuitate. Sunt două jocuri amicale, dar din punctul nostru de vedere au caracter oficial pentru a pregăti cât mai bine debutul campaniei pentru EURO. Neavând posibilitatea de a apela la nucleu principal al echipei naționale, am optat pentru continuitate acolo unde s-a putut.

Am adus jucători cu o anumită experiență în tricoul echipei naționale și ne-am completat cu jucători tineri și foarte tineri. Cu siguranță puteam să alegem și alți jucători din competiția internă, dar ne-am uitat spre jucătorii tineri, care pot reprezenta soluții pentru națională.

Sper să fim cât mai pregătiți la ora jocului, am venit să ne bucurăm de fotbal. Rezultatele din aceste amicale contează, trebuie să ne obișnuim în acest fel. Trebuie să ne obișnuim să ne luptăm pentru rezultat, să ținem de rezultat, să învățăm să atragem rezultatul de partea noastră", a explicat Edi Iordănescu. 

Partida amicală dintre România și Slovenia e programată oi, 17 noiembrie, de la 18:30, pe Cluj Arena. 

Comenteaza