Emoţii pentru licenţă. „U" susţine azi apelul în faţa comisiei

Emoţii pentru licenţă. „U
În ciuda rezultatelor bune obţinute de echipă, fanii „U" au încă emoţii mari că vor simţi aerul Ligii I şi în sezonul viitor. Clubul nu a primit licenţa, oficialii susţin azi apelul, însă Viorel Duru, „judecătorul suprem", pare de neclintit.

Universitatea Cluj a învins pe FC Vaslui şi a urcat până pe locul 12 în clasament, cu 32 de puncte. „Studenţii" sunt la un pas de salvarea de la retrogradare, însă comisia de licenţiere ar putea trimite echipa clujeană în Liga a II-a. După ce în primă fază le-a fost respinsă cererea de acordare a licenţei obligatorii pentru participarea în sezonul viitor, oficialii lui „U" au depus apel, iar azi îşi vor susţine cazul, la Bucureşti. Informaţiile ZIUA de CLUJ susţin că Viorel Duru, directorul administraţiei de licenţiere, a propus comisiei de apel, prezidate de Alexandru Mihai Micu, respingerea cererii formulate de „U".

Horia Ţiril, administratorul judiciar al clubului, a anunţat că a depus la dosarul pe care-l va judeca azi comisia de apel mai multe acte prin care arată disponibilitatea creditorilor de a susţine activitatea clubului în orice condiţii. În primă fază, licenţa Universităţii a fost respinsă din cauză că acest club avea datorii restante la 31 decembrie 2012 şi, susţineau membrii comisiei, societatea nu ar putea asigura principiul continuităţii, existând riscul falimentului. Viorel Duru, cel care pe hârtie nu are putere de decizie, fiind director al administraţiei de licenţiere, a recomandat, însă, comisiei de apel (for autonom, teoretic) să respingă cererea clujenilor. „Nu ştiu despre o asemenea decizie a domnului Duru. Ceea ce pot să vă spun e că noi ne-am făcut temele, am depus mai multe acte doveditoare prin care arătăm că creditorii îşi arată disponibilitatea chiar de a amâna momentul demarării plăţilor, conform legii. În aceste condiţii nu mai există nici un fel de risc al continuării activităţii. Mai mult, am demonstrat exact că am redus cheltuielile, suntem a patra echipă din România ca număr de spectatori şi suporteri, iar începând din sezonul viitor vom atrage şi venituri suplimentare din publicitate. Nici nu vreau să mai vorbesc despre sumele pe care noi urmează să le primim de la Liga Profesionistă de Fotbal. Sunt 800.000 de euro restanţi doar din sezonul trecut, plus ceea ce urmează să primim în acest sezon, dacă ne clasăm pe unul din locurile 1-14, iar comisia ne acordă licenţa", a explicat Horia Ţiril.

Pe de altă parte, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal e convins că ambele două cluburi de tradiţie din Liga I, „U" Cluj şi Rapid Bucureşti, nu ar trebui să aibă emoţii în privinţa cererii de acordare a licenţei la comisia de apel. Dragomir vorbeşte tocmai de banii pe care LPF trebuie să-i vireze Universităţii când se referă la continuitatea clubului „alb-negru". „Sunt convins că Rapid şi Universitatea Cluj iau licenţa pentru sezonul viitor. Universitatea Cluj poate rezolva problema salarială pentru că au nişte bani la Ligă, iar noi le putem da banii. Cei de la Rapid, din ce am vorbit cu ei, deja şi-au rezolvat problema. Aşadar, eu sunt convins că toate îşi vor lua licenţa. Că pe traseu s-ar putea să dispară dintre ele, cum se întâmplă prin Liga a II-a, asta e altceva", a precizat Dragomir, conform Mediafax.

Comisia de apel a Federaţiei Române de Fotbal va judeca pe azi recursul depus de „U" Cluj şi de celelalte echipe care n-au primit licenţa. Vineri, până la ora 23:59, membrii comisiei vor înainta un răspuns final ce poate fi atacat doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveţia). Forul din Ţara Cantoanelor e obligat să anunţe verdictul până pe 31 mai.

Cine judecă Universitatea

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, comisia de apel din cadrul administraţiei de licenţiere, are următoarea componenţă:

Alexandru Mihai Micu preşedinte
Aurelian Gherghe vicepreşedinte
Constantin Valerică membru
Mihai Drulă membru
Emil Cătălin Mălăia membru

 

Comenteaza