Eşec dramatic în “Giuleşti”! CFR pune “tunurile” pe Tudor

Eşec dramatic în “Giuleşti”! CFR pune “tunurile” pe Tudor
Cu un avans de două goluri la pauză şi un jucător în plus, CFR a plecat fără nici un punct din Grant (2-3). Ardelenii arată cu degetul spre “centralul” Alexandru Tudor.

O primă repriză fulminantă şi o alta total opusă au privat CFR-ul de o victorie extrem de importantă înaintea returului cu FC Basel, de miercuri, decisiv pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Mai mult, şefii clubului acuză un penalty acordat cu uşurinţă Rapidului şi deplâng accidentările lui Ronny, respectiv Vass.

Tehnicianul Ioan Andone a promis că va încropi un "11" nou în Giuleşti pentru a-şi odihni o parte a titularilor în vederea duelului cu elveţienii şi s-a ţinut de cuvânt. "Fălcosul" a mizat pe un modul 4-3-3, cu tripleta Hora-Ronny-Nicoară în avanposturi, în vreme ce "eroul" de la Basel, senegalezul Modou Sougou, a fost păstrat pe banca de rezerve. CFR a început în forţă, iar francezul Godemeche, liber în şase metri, a luat la ţintă transversala după o respingere greşită a portarului Pecanha. Era abia minutul 4. Debusolaţi, rapidiştii au pierdut uşor o minge în jumătatea proprie, Ronny a sprintat pe contraatac, s-a distrat cu toată apărarea gazdă şi a deschis scorul (14).

Tabela s-a modificat din nou, după alte cinci minute, ca urmare a unei lovituri libere din flancul stâng. Nicoară l-a servit excelent pe Maftei, iar fostul idol din Grant, devenit sâmbătă căpitanul campioanei, a înscris din cădere, dar nu a celebrat golul. Asaltul clujenilor a continuat şi Ronny a semănat din nou panică în apărarea giuleşteană cu un şut din întoarcere (22). Ghinionul l-a urmărit la faza imediat următoare, când s-a accidentat grav după un duel cu Oros şi a fost înlocuit de Rui Pedro. Misiunea CFR-ului părea să devină una facilă după ce acelaşi giuleştean a luat calea vestiarelor, pentru un nou fault, iar publicul a aruncat cu obiecte în teren, partida fiind întreruptă câteva momente, şi i-a cerut demisia tehnicianului Neluţu Sabău.

La reluare, primele erori în defensiva campioanei au adus şi golul lui Ilijoski, care a înscris din întoarcere (48). Fazele au alternat la cele două buturi, însă cei care au marcat au fost tot rapidiştii, mult mai motivaţi, după o fază îndelung contestată de clujeni. Aruncat în luptă, Surdu a pătruns în careu, a căzut uşor, iar Tudor a indicat punctul cu var, de unde Grigore, introdus şi el între timp, nu a iertat (61). La cealaltă poartă Rui Pedro a trimis razant cu stâlpul din dreapta lui Pecanha (68), dar campioana a primit lovitura de graţie la acţiunea următoare: Felgueiras a respins în lateral şutul lui Surdu, iar Grigore, atent, a îndeplinit o simplă formalitate (69). Maftei şi Nicoară au căutat zadarnic golul egalizator, ba mai mult, clujenii au rămas fără Vass, accidentat de acelaşi Grigore, într-un moment în care Andone îşi epuizaze toate schimbările, astfel că s-a terminat 3-2.

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a declarat la finalul partidei că arbitrul Alexandru Tudor a influenţat decisiv rezultatul final. "Totul s-a schimbat la pauză. Echipa a jucat bine, mai ales în prima parte. Dacă era 4-0 la pauză nu se supăra nimeni. În a doua repriză jocul bun a continuat dar am luat trei goluri la care a contribuit şi Tudor. Nu a existat nici un contact la penalty", a declarat oficialul la Digi Sport, completat de Andone. "Relaxarea ne-a costat. În primele 45 de minute am jucat bine. Ne-au învins moral, pentru că este şi o chestie legată de psihic. Puteam să închidem meciul la 2-0, dar ne-am crezut învingători dinainte. Jucătorii mei nu s-au gândit la returul cu Basel, dar au pierdut trei puncte mari. Din ce mi-a spus portarul (Felgueiras - n.red), nu a fost fault la faza penalty-ului. Cele două accidentări sunt grave, din ce mi-a spus doctorul. Vass are probleme la metatarsiene, iar Ronny întindere de ligamente", a conchis "Fălcosul". El a trimis în teren următoarea garnitură: Felgueiras - Ivo Pinto (Panin, 74), Piccolo, Diogo, Sepsi - Godemeche, Maftei, Vass - Hora (Sougou, 54), Ronny (Rui Pedro, 29), Nicoară. CFR va juca miercuri, la Cluj, partida decisivă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, cu elveţienii de la FC Basel. Campioana s-a impus în tur cu 2-1.

Paszkany: "Nici vorbă de penalty!"

Finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany, l-a taxat şi el pe Alexandru Tudor pentru faza din minutul 61, când a acordat o lovitură de pedeaspă pentru Rapid. El a adăugat că formaţia sa va resimţi în perioada următoare, una infernală pentru CFR, absenţele lui Deac, Ronny şi Vass, toţi trei accidentaţi. "Punctele le mai recuperezi, câştigi altele în locul lor. Accidentările de termen lung sunt cele mai mari pierderi. După pierderea lui Deac, putem vorbi de pierderea altor doi jucători pentru întreg sezonul de toamnă. Mă temeam să nu luăm gol în primele zece minute ale reprizei secunde, pentru că o echipă care joacă în zece şi e împinsă de la spate de suporteri, prinde aripi. De la primul gol al Rapidului s-a năruit totul. Nici vorbă de penalty la Surdu, a fost simulare", a reacţionat Paszkany.

 

 

Comenteaza