EUROBASKET 2017 LA CLUJ. ”Tricolorii”, în aceeași grupă cu Campioana Europei

EUROBASKET 2017 LA CLUJ. ”Tricolorii”, în aceeași grupă cu Campioana Europei
Tragerea la sorți a grupelor FIBA Eurobasket 2017, competiție care va fi găzduită anul viitor de România, Turcia, Finlanda și Israel, a fost efectuată marți, 22 noiembrie, la Istanbul.

România va evolua în Grupa C, alături de campioana en-titre Spania, dar și de Ungaria, Croația, Cehia și Muntenegru, informează site-ul Federației Române de Baschet. Participarea la Europeanul de anul viitor va fi prima pentru "vulturi" la un turneu final continental după cea din 1987, când s-au clasat pe locul 12.

Doi dintre adversari, Ungaria și Croația, erau cunoscuți încă dinaintea extragerii. Primul dintre ei a fost ales de "tricolori", datorită statutului de țară organizatoare. Croația, în schimb, a devenit un adversar de certitudine: celelalte echipe din urna a treia (Turcia, Israel și Finlanda) se numără printre gazdele turneului, iar regulamentul nu permite acestora să se întâlnească între ele în faza grupelor.

Dintre cele cinci echipe care vor veni la Sala Polivalentă din Cluj, Spania este cea mai titrată. Ibericii au câștigat de trei ori întrecerea, ultima dată în 2015. Ungaria a devenit campioană europeană în 1955, Croația a obținut două medalii de bronz (1993, 1995), Muntenegru a participat la edițiile din 2011 (locul 21) și 2013 (locul 17), iar Cehia a fost o prezență constantă la turneele finale europene din ultimii 20 ani, dar fără să obțină performanțe semnificative.

Competiția se va desfășura în intervalul 31 august - 17 septembrie 2017, la Istanbul, Helsinki, Cluj-Napoca și Tel-Aviv. Partidele din grupă urmează să se joace în orașele respective, iar fazele eliminatorii se vor disputa doar la Istanbul.

Grupele FIBA EuroBasket 2017

A (Helsinki) - Finlanda, Islanda, Franta, Grecia, Slovenia, Polonia
B (Tel-Aviv) - Israel, Lituania, Italia, Georgia, Germania, Ucraina
C (Cluj-Napoca) - Romania, Spania, Croaţia, Muntenegru, Cehia, Ungaria
D (Istanbul) - Turcia, Rusia, Serbia, Letonia, Belgia, Marea Britanie

Comenteaza