Fără doi titulari, „U" caută primele puncte din noul sezon

Fără doi titulari, „U
Alin Raţiu şi Adrian Borza vor lipsi azi din lotul Universităţii, însă în ciuda problemelor de efectiv „studenţii" lui Ionel Ganea încearcă să spargă gheaţa în noua stagiune.

Doi foşti jucători din Bundesliga, Ionel Ganea şi Vasile Miriuţă, se vor afla faţă-n faţă azi, în partida dintre „U" şi Ceahlăul. Cele două echipe au pornit diferit în acest campionat, moldovenii având deja trei puncte, în timp ce „U" nu a reuşit încă să obţină vreunul. Cu toate astea, Ganea e convins că va reuşi să „spargă gheaţa" şi să învingă în această seară, în ciuda faptului că are destule probleme de lot.

Fundaşul central Alin Raţiu ar putea lipsi aproape şase luni de pe gazon, din cauza unei accidentări suferite în timpul meciului cu Petrolul Ploieşti. Raţiu a fost diagnosticat cu o afecţiune a ligamentelor încrucişate şi urmează să fie operat. Ganea nu va putea conta nici pe Borza, eliminat în meciul cu Oţelul Galaţi, după ce a avut o reacţie nervosă în momentul schimbării, când a lovit o cutie frigorifică. Ganea a explicat că nu-l va pedepsi suplimentar pe Borza, clujeanul urmând să fie amendat pentru gestul său. „Borza a greşit şi va plăti conform regulamentului de ordine interioară. În rest, el face parte din lotul echipei", a comentat antrenorul. În această săptămână, Ganea a avut la antrenamente o serie de jucători noi, printre care Gaston Mendy, Octavian Ursu şi Andreas Calcan, reveniţi la echipă după anumite „rătăciri". Dacă primul a plecat acasă, în Senegal, ultimii doi au încercat să „fugă" la Dinamo, însă fără vreun efect. Pe lângă ei, Ganea îi mai are în teste pe englezii Evans şi Black, francezul Salem, plus un spaniol şi un german, însă o deciziei asupra lor va fi luată cel mai devreme săptămâna viitoare. Cum nici unul dintre cei nou-veniţi nu intră în calcule pentru jocul de azi, Ganea ar putea trimite în teren următoarea formulă, apropiată de cea folosită la Galaţi: Dolha - Ciupe, Ninu, Szilagyi, van Doten - Bucşa, Popa - Takacs, Cristocea, Târnăcop - Dedu (Odiaka).

De cealaltă parte, nemţenii vin la Cluj cu un moral ridicat, după victoria entuziasmantă din etapa trecută, contra nou-promovatei Corona Braşov. Elevii lui Miriuţă s-au impus cu 3-0, după ce în prima etapă pierdeau la limită în fieful campioanei Steaua Bucureşti, un meci în care au fost clar defavorizaţi de arbitru. Greşelile de arbitraj au stârnit scântei şi în tabăra Universităţii, antrenorul Ionel Ganea atacând dur maniera lui Marius Avram, pe care l-a acuzat că a acordat eronat un penalty Oţelului, din care trupa gălăţeană a şi câştigat. „Vom avea un meci foarte greu cu Universitatea. Ionel Ganea a făcut minuni acolo", l-a lăudat Vasile Miriuţă pe adversarul său din această seară.

Partida dintre „U" Cluj şi Ceahlăul Piatra-Neamţ se va juca pe Cluj Arena, începând cu ora 20:30, în direct la Digisport, şi live-text pe ziuadecj.ro. În campionatul trecut, cele două echipe şi-au împărţit victoriile. „U" a câştigat acasă, cu 1-0, iar moldovenii s-au impus la Piatra-Neamţ, tot la limită, 2-1.

Comenteaza