FC Universitatea Cluj regretă incidentele de pe Cluj Arena: "Vom respinge întotdeauna violenţa"

FC Universitatea Cluj regretă incidentele de pe Cluj Arena: "Vom respinge întotdeauna violenţa"

FC Universitatea Cluj regretă incidentele de la finalul partidei de baraj. Clubul se declară ferm împotriva oricăror forme de violenţă şi le doreşte celor care au avut de suferit, suporteri și forțe de ordine, o recuperare rapidă.

"În ultimii trei ani am întreținut un dialog constant cu fanii, care au înțeles că formele de manifestare extremă dăunează imaginii clubului. Le mulţumim celor aproape 24.000 de spectatori care s-au aflat duminică pe Cluj Arena și care, prin comportamentul lor, au demonstrat că pasiunea, decența și bunul simț prevalează în fața oricăror comportamente care nu își au locul la o manifestare sportivă. Vom susţine şi încuraja mereu afirmarea paşnică a iubirii faţă de „U” şi vom respinge întotdeauna violenţa ca mod de exprimare.

Niciodată - cu atât mai mult în an Centenar - FC Universitatea Cluj nu va abdica de la ideea care, de-a lungul deceniilor, a fost firul călăuzitor al tuturor celor care s-au identificat cu “U”: “Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jertfă" - (Iuliu Hațieganu, 1932).

FC Universitatea Cluj a luat deja măsuri împotriva celui care, nerespectând statutul de persoană implicată în organizarea partidei, a intervenit, în mod nepermis, în incidente. Persoana în cauză nu mai este, de astăzi, colaborator al clubului. FC Universitatea Cluj îşi reafirmă angajamentul faţă de comunitatea clujeană şi valorile pe care le împărtăşim cu toţii: fidelitate, onoare, respect, tradiţie", se arată într-un comunicat remis presei. 

Jandarmul lovit a ieşit de la terapie intensivă

Jandarmul lovit în cap cu un scaun aruncat din tribună, duminică seară, pe stadionul Cluj Arena, a fost transferat de la terapie tntensivă la secția de neurologie a Spitalului Militar Cluj-Napoca.

"Reevaluarea computer tomograf nu a arătat modificări ale aspectului fracturii sau apariția unor hematoame, care să necesite intervenție neuro-chirurgicală. Comisia interdisciplinară, formată din medici neurologi și neurochirurgi, atât ai Spitalului Clinic Județean de Urgență, cât și medici de la Spitalul Militar și medici de unitate ai Jandarmeriei, a hotărât transferul pacientului, pentru monitorizare, în Secția de Neurologie a Spitalului Militar Cluj-Napoca", a declarat Adela Golea, medicul şef de la UPU – SMURD Cluj. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ultraj şi încearcă să dea de urma agresorului.

Tot scandalul a pornit după ce „În minutul 88 al meciului, un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, un grup de aproximativ 15 suporteri ai echipei U Cluj au pătruns și ei pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenție, moment în care un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Jandarmul a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la UPU Cluj-Napoca pentru investigații amănunțite”, a informat Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj. De asemenea, presa locală scrie că un steward a lovit un suporter cu piciorul în cap, iar o femeie însărcinată, care era şi un copil mic, a avut de suferit după ce jandarmii ar fi dat cu gaz ca să împăştie scandalul.

Universitatea a fost învinsă, duminică seara, de FC Hermannstadt, pe Cluj Arena, în prima manşă a barajului pentru Liga I. Partida retur dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt se va disputa în 12 iunie, de la ora 18:00.

Comenteaza