Fed Cup la Cluj. Covaliu (preşedinte COSR): "Au fost două zile cu tenis de foarte înaltă calitate"

Fed Cup la Cluj. Covaliu (preşedinte COSR): "Au fost două zile cu tenis de foarte înaltă calitate"
| Foto: foto facebook.com/romaniafedcup

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv, a urmărit la Sala Polivalentă din Cluj Napoca meciurile de sâmbătă şi duminică din întâlnirea România - Elveţia (3-1) din Fed Cup şi a remarcat jocul de calitate al româncelor, în acord cu clasamentul lor din WTA.

''Trebuie spus că au fost două zile cu tenis de foarte înaltă calitate, pentru că nu e cu nimic mai prejos acest turneu şi ce s-a jucat la Cluj cu marile turneele de Grand Slam. A fost un tenis de mare calitate, şi în prima zi şi astăzi, şi e bine că România a câştigat. E un lucru extraordinar după părerea mea, nu ştiu în câte domenii de activitate ne putem compara cu Elveţia. Dacă ne uităm puţin pe clasamente, valoarea fetelor este acolo în primele 8 din Grupa Mondială. Sigur, greul de acum începe şi din declaraţiile sportivilor, ale antrenorilor, cred că se gândesc că pot merge până în finală. Sunt un pasionat al spectacolului sportiv şi îmi place să văd calitate în momentul în care privesc orice eveniment sportiv'', a declarat Mihai Covaliu după meci.

Covaliu a remarcat şi susţinerea de care se bucură sportul la Cluj, prin intermediului Consiliului local şi al primarului: ''Ne bucurăm că avem aici la Cluj această deschidere pentru sport şi acest sprijin extraordinar pe care dl primar Emil Boc îl acordă de fiecare dată. Ajută şi sprijină cu ce poate, uita-ţi ce evenimente extraordinare ies aici. Mi-aş dori ca în fiecare oraş din România să avem o sală polivalentă, pentru că oamenii au nevoie să-şi încurajeze sportivii, pe oamenii care luptă aici în România''.

Preşedintele COSR s-a arătat convins că problemele de finanţare ale FR de Tenis se vor rezolva curând pentru că tenisul aduce o imagine grozavă României: ''Federaţia Română de Tenis are ceva probleme vizavi de finanţarea de la MTS, dar eu cred că aceste probleme se vor rezolva în scurt timp şi cred că se pot găsi soluţii la problemele care sunt pentru a nu afecta această imagine extraordinară pe care tenisul o are şi pe care sportivii aceştia extraordinari o fac pentru România''.

România a învins Elveţia cu 3-1 în barajul de promovare al Grupei Mondiale a Fed Cluj Napoca şi din 2019 va evolua în grupa de elită a competiţiei.

Comenteaza