Fed Cup: Victorie pentru Simona Halep FOTO

Fed Cup: Victorie pentru Simona Halep FOTO
Simona Halep a învins-o pe Petkovic (30 WTA) în cel de-al doilea meci al întâlnirii România - Germania din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cea mai bună jucătoare a României (6 WTA) a adus prima victorie României în confruntarea cu Germania, reuşind să o învingă pe Andrea Petkovic în trei seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4. 

Simona Halep a început cu dreptul primul set şi a preluat rapid conducerea. La scorul de 3-1, românca a dat emoții spectatorilor prezenți în sală, împiedicându-se în momentul în care a încercat să ajungă o minge. Ea s-a accidentat la glezna stângă și a avut nevoie de intervenția medicului pentru a putea continua, ca în final să își adjudece primul set cu 6-4.

În al doilea set, Andrea Petkovici a crescut mult nivelul jocului şi a reuşit să echilibreze jocul. Românca a avut o cădere vizibilă în finalul setului şi a cedat cu 6-7, urmând să îşi ia revanşa în setul decisiv, pe care l-a încheiat cu scorul de 6-4.

"A fost un meci foarte strâns. Andrea a jucat foarte bine. Am condus destul de mult, aş fi putut termina mai uşor meciului, dar ea a luptat până la ultima minge. Mă bucur că am câştigat, chiar dacă a fost în trei seturi, este un meci care mă va ajuta mult pe viitor. Sper să nu mai am meciuri aşa lungi pentru că nu prea îmi plac. Mie nu mi s-a părut că am fost foarte nervoasă faţă de alte meciuri, am luptat pentru fiecare minge. Am greşit câteva mingi uşoare şi am fost puţin frustrată la un moment dat, dar cred că am avut o atitudine ok", a declarat Simona Halep în conferinţa de presă susţinută la finalul meciului.

Jucătoarea numărul 6 WTA a mulțumit publicului clujean, dar a menționat că în unele momente a simțit presiunea spectatorilor."Mulţumesc publicului, m-a ajutat. Dar pe final, când auzeam numele meu, a fost un pic de presiune şi mi-a fost mai greu să termin. Uneori începeam să bat mingea la serviciu ca să le spun, să-i fac să înțeleagă că am nevoie de linişte, pentru că eram foarte tensionată. Dar le mulţumesc şi îi aştept mâine", a precizat Simona Halep.

După victoria lui Halep din prima zi de Fed Cup, scorul între România şi Germania este egal, 1-1.

Duminică, de la ora 13, vor avea loc următoarele meciuri: Simona Halep o va înfrunta pe Angelique Kerber (3 WTA), iar Irina Begu pe Andrea Petkovic, urmând ca meciul la dublu să aibă loc între Monica Niculescu/Alexandra Dulgheru şi Annika Beck/Julia Goerges. La finalul primei zile de Fed Cup, Halep a mai adăugat că duminică o aşteaptă unmeci greu, unde va fi mai multă presiune, dar că va lupta pentru victorie.

Comenteaza