Florian Walter, fotografiat în Dubai

Florian Walter, fotografiat în Dubai
Omul de afaceri Florian Walter, suspectat că ar fi liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală, a fost fotografiat în Emiratele Arabe Unite, ţară în care a primit viză de rezidenţă.

Imaginile au apărut pe site-ul numaiu.ro, fostul finanţator al Universităţii Cluj fiind surprins pe aeroportul din Dubai. 

Conform sursei citate, Walter "le transmite suporterilor cele mai calde salutări de pe meleagurile însorite ale Dubaiului, asigurându-i pe toți că este bine, nițel îngrijorat pe aeroport când sirienii întârzie la întâlnire, dar, în general, bine!". 

Omul de afaceri, care deține pachetul majoritar de acțiuni la clubul Universitatea Cluj din 2010, s-ar afla în proces de negociere cu un grup de afaceriști condus de un sirian pentru cedarea acţiunilor. 

Florian Walter, proprietarul companiei Romprest Service, este bănuit că a constituit și coordonat un grup infracţional organizat, ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București.

Acesta ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi a taxei pe valoarea adăugată de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale „tip fantomă".

Prin acţiunile desfăşurate grupul a produs bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 4.500.000 de euro.

Afaceristul a plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei şi a ajuns în Dubai, unde a primit o viză de rezidenţă. În prezent autorităţile române fac demersuri pentru readucerea sa în ţară, lucru îngreunat de faptul că România nu are tratat de extrădare cu Emiratele Arabe Unite. 

Comenteaza