Florin Segărceanu: "Ne pare rău că Simona nu va intra pe teren, Ana Bogdan a evoluat bine în ultima perioadă"

Florin Segărceanu:
Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a declarat, că România se poate apropia în acest sezon de finala Cupei Federaţiei ţinând cont de jucătoarele valoroase pe care le are.

"Este greu să alegi, dar în acelaşi timp e foarte bine că avem această şansă. Chiar trei echipe nu facem, dar două şi jumătate putem avea. E un meci nu foarte dificil prin prisma clasamentului, dar trebuie pregătit cu seriozitate pentru că în Fed Cup şi Cupa Davis mereu se întâmplă surprize. Cele care vin cu şansa a doua nu au presiune şi joacă foarte bine. Dar noi mergem cu încredere la Cluj. La ce lot avem şi prin faptul că avem şi fete care joacă bine la dublu noi putem să ajungem în prima Grupă Mondială şi să ne apropiem de finala Fed Cup. Sunt convins de acest lucru. Dar lucrurile trebuie luate pas cu pas, sper să nu avem probleme de sănătate, pentru că tenisul e foarte dur. Vedeţi că Simona Halep s-a accidentat şi acest lucru i se poate întâmpla oricui", a spus el.

Segărceanu regretă că Simona Halep nu poate juca în partida cu Canada de la Cluj-Napoca, dar susţine că Ana Bogdan o va înlocui cu succes în echipă. "Ne pare rău că Simona nu va intra pe teren, dar va fi acolo cu noi. Sper să iasă bine, să câştigăm acest meci şi toată lumea să fie fericită. Ana Bogdan a evoluat bine în ultima perioadă şi este în premieră la Fed Cup. Nu a fost greu să o aleg. Eu le-am luat pe rând şi le-am întrebat, în ordinea clasamentului. Mai întâi am vorbit cu Mihaela Buzărnescu, dar programul ei era puţin diferit şi a preferat în perioada asta să se axeze pe mai mult turnee pentru a creşte în clasament", a spus Segărceanu.

Întrebat dacă e mai uşor de lucrat cu fetele decât cu băieţii, Florin Segărceanu a răspuns zâmbind: "Cred că e puţin mai dificil să lucrezi cu fetele, decât cu băieţii... Asta ca să fiu diplomat. Sigur, avem o echipă plină de personalitate, fetele sunt nişte campioane şi e normal ca fiecare trebuie tratată special".

Componentele echipei de Fed Cup a României, Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina-Camelia Begu (37 WTA), Ana Bogdan (86 WTA) şi Raluca Olaru (45 WTA la dublu), şi căpitanul nejucător Florin Segărceanu au plecat, marţi, de pe Aeroportul Henri Coandă spre Cluj-Napoca. Echipa României întâlneşte Canada în zilele de 10 şi 11 februarie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în cadrul primului tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

 

Comenteaza