FOTO/VIDEO: Potaissa obține doar argintul la Cluj. Turdenii au fost învinși de Sporting în returul din finala Challenge Cup

FOTO/VIDEO: Potaissa obține doar argintul la Cluj. Turdenii au fost învinși de Sporting în returul din finala Challenge Cup
Potaissa Turda a fost învinsă de Sporting Lisabona, scor 24-30, sâmbătă, la Sala Sporturilor ”Horia Demian”, în returul finalei Challenge Cup.

Ardelenii au pornit cu un handicap de 9 goluri după 28-37 în Portugalia. Cu toate astea, Potaissa a început promițător. Răzvan Pavel a făcut 1-0 în minutul 1 și scorul a rămas neschimbat până în minutul 4. Lusitanii au revenit însă prin Bozovic și Portela. Cele două echipe au fost la egalitate de mai multe ori, 2-2, 5-5, 6-6, 7-7 și 8-8, dar turdenii nu au mai reușit să conducă până la finalul întâlnirii.

Prima repriză s-a terminat în favoarea oaspeților, 9-13. În actul secund, Sporting a preluat inițiativa. Portughezii au reușit să se desprindă și la 6 goluri, 16-22, apoi 18-24. În minutul 56, Potaissa era condusă cu 20-28, nemaiputând spera la o întoarcere a rezultatului. Handbaliștii lui Horațiu Gal au mai înscris însă de 4 ori până la final, meciul încheindu-se 24-30.

Sporting Lisabona câștigă, astfel, ediția 2016-17 a Cupei Challenge. Potaissa a obținut doar medalia de argint, dar și-a încheiat parcursul european în aplauzele fanilor prezenți la Cluj.

"E un sentiment ciudat totuși să fii trist, la cel mai bun sezon din istorie. Echipa aceasta a făcut un an extraordinar și undeva am simțit că puteam mai mult. Nu am fost sprijiniți în țară, așa cum am fost susținuți la Turda. Consider că am fost o echipă care a fost dezavantajată de propria Federație de Handbal, care nu s-a îngrijit deloc să creeze condițiile necesare

desfășurări unui final de sezon, care a culminat cu o finală de cupă europeană. Am fost puși să jucăm nouă meciuri în 23 de zile, iar acest lucru a contat foarte mult. Băieții noștri merită tot respectul pentru ce au făcut, comunitatea turdeană merită toate satisfacțiile din acest an și nu merită felul în care a fost tratată la final. Dar, din aceste întâmplări nu rămâne decât să învățăm și la anul să fim mai buni", a spus președintele Potaissei, Flaviu Sâsâeac, pe TurdaNews.ro.

Comenteaza