FRF a prezentat noii selecționeri ai naționalelor U21 și U20

FRF a prezentat noii selecționeri ai naționalelor U21 și U20
| Foto: frf.ro

Federația a ales cei doi antrenori care vor ocupa posturile lăsate vacante de Florin Bratu și Bogdan Lobonț.

După 9 ani, Emil Săndoi revine la naționala de tineret pe care a mai pregătit-o în perioada 2006-2013. Noul selecționer de la U21 are misiunea de a construi o selecționată competitivă pentru Campionatul European de anul viitor, care va fi găzduit de România și Georgia.

"Va fi o muncă dificilă, chiar dacă inițial ne gândim că un turneu final e peste un an, acțiunile pe care le vom avea până în perioada respectivă vor fi puține. E o repsonsabilitate foarte mare pentru mine. În momentul în care antrenezi una dintre echipele naționale, consider că reprezinți o națiune", a spus Emil Săndoi.

Pentru selecționata U20, alesul Federației Române de Fotbal este Daniel Pancu. Având în vedere că această selecționată nu va disputa meciuri oficiale, misiunea fostului atacant este aceea de a asigura tranziția jucătorilor de la U19 către naționala de tineret.

"E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează și responsabilizează. Îmi doresc ca până la sfârșitul acestui mandat să promovez cât mai mulți jucători la naționala U21. Voi merge la cluburi, voi merge la academii, voi ține legătura cu antrenorii și selecția o voi face și în funcție de informațiile pe care le voi primi", a declarat Daniel Pancu.


Următoarele partide ale naționalelor U21 și U20:

  • 22.09: CEHIA U20 – ROMÂNIA U20
  • 26.09: ROMÂNIA U20 – GERMANIA U20
  • 23.09: ROMÂNIA U21 – SPANIA U21
  • 27.09: ROMÂNIA U21 – ȚĂRILE DE JOS U21
Comenteaza