Gabriel Giurgiu: ”Sper ca ”U” și Oțelul să promoveze în același timp în Liga 1”

Gabriel Giurgiu: ”Sper ca ”U” și Oțelul să promoveze în același timp în Liga 1”
Căpitanul lui ”U” Cluj, Gabriel Giurgiu (34 ani), își dorește ca fosta sa echipă, Oțelul Galați, să revină în Liga 1 o dată cu ”Șepcile roșii”.

Întors la "U" Cluj în toamna anului trecut, Giurgiu urmărește cu atenție reconstrucția echipei cu care a câștigat Campionatul și Supercupa României în 2011.

"Mă bucur să văd că lucrurile revin pe un făgaș normal și acolo, pentru că și ei sunt o echipă de tradiție, care și-a spus cuvântul în fotbalul românesc. Am câștigat campionatul la Galați, Supercupa, am jucat în Champions League și chiar mă bucur pentru ei. Am văzut că s-au întors pe stadionul Oțelul. Sper să promovăm amândouă în același timp. Am rămas cu amintiri frumoase de acolo, am jucat aproape 7 ani, am realizat cele mai mari performanțe și le doresc tot binele din lume", a spus Gabriel Giurgiu la ZIUAlive.

"U" Cluj este lider detașat în liga a patra, cu 76 puncte, fiind deja calificată la barajul pentru promovarea în liga a treia. Elevii lui Marius Popescu au 25 victorii, o remiză și un golaveraj de 154-9. Cel mai bun marcator din lotul "studenților" este atacantul Brian Lemac, cu 45 reușite, acesta fiind și golgheterul seriei. ”Alb-negrii” mai au două meciuri de disputat în campionat, cu Armenopolis și Vulturul Mintiu Gherlii.

Asemeni "Șepcilor roșii", și Oțelul a luat-o de la zero în 2016. Moldovenii se află pe primul loc în liga a patra gălățeană, cu 72 puncte și un golaveraj de 178-13. Gruparea de la malul Dunării a câștigat toate cele 24 partide disputate până acum și este aproape de a încheia seria cu victorii pe linie. Fosta campioană este la rândul ei calificată la barajul de promovare.

Gabriel Giurgiu a jucat de trei ori la Galați, în 2007, 2008 și în intervalul 2009-14. El și-a început cariera la Universitatea Cluj, pentru care a jucat între 1999 și 2006. Anul trecut, mijlocașul român s-a întors la "Șepcile roșii" pentru a pune umărul la revenirea echipei în fotbalul mare. 

Comenteaza