Halep vine la Cluj! Jucătoarele nominalizate în echipa de Fed Cup pentru meciul cu Canada

Halep vine la Cluj! Jucătoarele nominalizate în echipa de Fed Cup pentru meciul cu Canada
Federația Română de Tenis a anunţat nominalizarea celor mai bune jucătoare de tenis din România pentru echipa de Fed Cup, care va disputa la Cluj cu Canada, în zilele de 10 și 11 februarie, întâlnirea din primul tur al Grupei Mondiale II.

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Sorana Cirstea (36 WTA), Irina-Camelia Begu (37 WTA) și Raluca Olaru (45 WTA la dublu). Întâlnirea se va desfășura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Învingătoarea din această întâlnire va juca, în aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Halep, finalistă la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, a acuzat accidentări la ambele picioare în turneul de la Melbourne, pe care l-a încheiat epuizată, după meciurile maraton cu Lauren Davis (3 ore 45 min, în turul trei), Angelique Kerber (2 ore 20 min, în semifinale) şi Caroline Wozniacki (2 ore 50 min, în finală). Românca a fost internată în noaptea de sâmbătă spre duminică timp de patru ore într-un spital din Melbourne din cauza deshidratării.

România are şase jucătoare în top 100 WTA la simplu, celelalte trei fiind Mihaela Buzărnescu (43 WTA), Ana Bogdan (89 WTA) şi Monica Niculescu (99 WTA). De asemenea, Niculescu este locul 19 în ierarhia mondială de dublu.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Clujul, oraș european al sportului în 2018

Clujul este oraș al sportului și scoate bani serioși pentru evenimente în Sala Polivalentă și pe Cluj Arena. Clujul a plătit 10.000 de euro pentru a deveni oraș al sportului în 2018, iar aceasta a fost doar prima cheltuială dintr-un lung șir. În bugetul pe 2018 sunt cuprinși 9,5 milioane de lei pentru sport, cea mai mare sumă din istorie.

609.000 de lei au aprobat consilierii locali patru evenimente sportive internaționale care vor avea loc, la Cluj, între 10 februarie și 3 martie. Vorbim despre 130.000 de euro. Pentru meciul de Fed Cup România - Canada Clujul contribuie la organizare cu 299.000 de lei. În euro, suma trece de 63.000. Pentru acest eveniment, biletele s-au pus în vânzare, iar cele de la categoria I sunt deja sold-out.

Municipalitatea a propus și suma de 150.000 de lei pentru organizarea turneului de calificare și a meciului cu Rusia pe care echipa națională de handbal feminin U21 le organizează la Cluj în perioada 22-26 martie. 60.000 de lei sunt oferiți pentru organizarea a două meciuri de rugby care vor avea loc pe Cluj Arena, stadionul Consiliului Județean. România va juca în 10 februarie cu Germania și în 3 martie cu Rusia.

Avem și baschet internațional, în acest început de an. România - Italia promite să fie un meci extrem de interesant și este programat în Sala Polivalentă BT Arena, în 26 februarie. Parteneriatul cu Federația Română de Baschet presupune implicarea Clujului cu 100.000 de lei.

Comenteaza