Halep: "Voi fi în tribune la Cluj pentru a le încuraja pe fete"

Halep:
Simona Halep a confirmat că nu va juca în meciul de Fed Cup, în întâlnirea România - Canada de la Cluj-Napoca.

Fostul lider mondial a răspuns "prezent" convocării şi iniţial a transmis că va lua o decizie abia miercuri, cu trei zile înaintea meciului cu Canada, dar, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu medicii şi cu oamenii din anturajul său, Halep a ajuns la concluzia că aşteptarea este în zadar şi că problemele fizice, la talpă şi gleznă, o împiedică să joace la parametri normali.

"Bună dimineaţa tuturor! După ce am petrecut această săptămână odihnindu-mă şi încercând să mă refac după accidentarea de la Australian Open, din păcate refacerea nu este completă ca eu să pot juca în acest weekend la Cupa Federaţiei. Echipa e pe primul loc şi e mult mai important ca în echipa să fie 4 jucătoare sănătoase gata pentru meciuri, aşa că l-am informat pe căpitanul echipei, pe Florin Segaărceanu, să mă înlocuiască cu cineva apt 100% pentru joc. Îmi pare rău pentru că nu pot să joc pentru România, deşi e foarte important pentru mine, dar voi fi în tribune la Cluj pentru a le încuraja pe fete şi a fi alături de echipă la acest meci important", a scris numărul doi WTA pe pagina personală de Facebook.

Meciul România - Canada se va juca între 10 şi 11 februarie 2018, la Cluj-Napoca, iar antrenorul Florin Segărceanu le-a convocat iniţial, în afara Simonei Halep, pe Sorana Cîrstea şi pe Irina Begu pentru partidele de simplu, dar şi pe Raluca Olaru, în eventualitatea unui meci decisiv la dublu.

Ana Bogdan o va înlocui pe Simona Halep în lotul pentru meciurile de FedCup

Aflată la cea mai bună clasare a carierei, locul 86 WTA, Ana Bogdan (25 de ani) a fost chemată luni la lotul de Fed Cup al României pentru meciul din week-end, de la Cluj, contra selecţionatei Canadei. Învingătoarea va juca în barajul de calificare pentru Grupa Mondială 1, în timp ce învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială 2. Antrenorii Florin Segărceanu şi Alina Tecşor au convocat-o pe jucătoarea din Sinaia după ce au decis ca Simona Halep să nu intre pe teren în confruntarea din Sală Polivalentă de la Cluj. Site-ul DoarTenis a scris că eleva lui Darren Cahill va merge la meci, însă îşi va încuraja colegele din tribună pentru a nu se abate de la refacerea firească de după maratonul de la Australian Open.

Canada vine cu garda a doua

Din echipa convocată fac parte Carol Zhao, Bianca Andreescu, jucătoare cu origini româneşti, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski, toate patru clasate mai jos de locul 140 WTA.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

 

Comenteaza