Înfrângere pentru rugbistii clujeni la Bucureşti, în SuperLiga CEC Bank

Înfrângere pentru rugbistii clujeni la Bucureşti, în SuperLiga CEC Bank
Steaua București a învins, pe teren propriu, sâmbătă, pe U Cluj cu scorul de 45-6 (31-6), în prima etapă a SuperLigii CEC Bank la rugby, ediția 2016-2017, obținând și punctul bonus ofensiv.

Așa cum arată și rezultatul, bucureștenii au dominat categoric partida de la un capăt la altul, izbutind nu mai puțin de 6 eseuri, ardelenii nereușind să pună probleme decât în primele 25 de minute ale jocului. 

După ce Florin Vlaicu a reușit deschiderea scorului dintr-o lovitură de penalitate, în minutul 3, clujenii au egalat din aceeași procedură, în minutul 11, prin Ovidiu Melniciuc. 

În minutul 22, steliștii au beneficiat de un eseu de penalitate, după o infracțiune în apărare comisă de oaspeți, transformat de același Vlaicu, Melniciuc reducând din diferență prin fructificare unei lovituri de pedeapsă în minutul 25. 

În minutul 31, Robert Dascălu a izbutit a doua încercare a meciului, eseul fiind transformat tot de Vlaicu, pentru ca după numai trei minute tonganul Petelo Tupou să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor de eseuri pentru ''militari'', după o cursă solitară de aproape 30 de metri. Fundașul naționalei, Florin Vlaicu, a fost cel care a transformat încercarea și se părea că scorul la pauză va fi 24-6, însă în ultimul minut al primului mitan, Florin Surugiu a reușit cea de-a patra încercare a primei reprize, care s-a încheiat prin transformarea lui Vlaicu, scrie agerpres.ro.

Pornind de la scorul de 31-6, partea a doua a jocului a fost tot la discreția gazdelor, care însă nu au mai forțat, cele 14 puncte puse pe tabela de marcaj în mitanul secund venind din două eseuri, ale lui Ionuț Dumitru, în minutul 61, și Ionel Melinte, în minutul 72, ambele transformate de Vlaicu. 

Prima etapă a noului sezon din SuperLigă se va încheia duminică, atunci când CSM Olimpia București și Dinamo se vor întâlni de la ora 17,00, pe stadionul Olimpia.

Etichete
Comenteaza