Întâriri pentru Amariei. "U" a transferat o handbalistă de Naţională

Întâriri pentru Amariei.
"U" Alexandrion Cluj a efectuat vineri o nouă achiziţie pentru noul sezon al Ligii Naţionale de Handbal Feminin. Este vorba de o jucătoare care va merge alături de prima reprezentativă la Olimpiada de la Rio.

Ionica Munteanu revine la "U" după ce a mai evoluat pentru "studente" în perioada 1998-2002, dar şi în anul 2012. Portarul de 37 ani devine a doua reprezentantă a echipei clujene la Olimpiada de la Rio, după pivotul Florina Chintoan.

Directorul sportiv al clubului, Cosmin Sălăjan, consideră că mutarea va elimina anumite lipsuri din lotul Universităţii. "Până la venirea Ionicăi, aveam doar doi portari. Acum, că avem trei jucătoare pe acest post, pot spune că suntem acoperiţi. Experienţa ei va aduce un plus de valoare echipei şi publicul o cunoaşte", a declarat Sălăjan.

De altfel, directorul sportiv şi-a exprimat bucuria că nouă achiziţie a fost selecţionată pentru Olimpiada de la Rio. "Într-adevăr, Ionica Munteanu va participa la Jocurile Olimpice cu naţionala de handbal şi asta nu poate decât să ne onoreze. Acolo o vom avea şi pe Chintoan", a spus Sălăjan.

Oficialul a vorbit şi despre transferurile pe care le-ar mai putea face echipa: "Aşa cum am mai zis, tot timpul căutăm să ne întărim. Încă suntem deficitari pe anumite posturi. Să vedem şi cât ne va permite bugetul să efectuăm transferurile pe care ni le dorim".

Ionica Munteanu s-a născut la Bucureşti, în 1979, şi, de-a lungul carierei, a trecut pe la
RATB Bucureşti, Uni Ursus Cluj, Le Havre Athletic Club (Franţa), Randers HK (Danemarca), HC Leipzig (Germania), Rulmentul Braşov, U.S. Mios Biganos (Franţa), HC Oţelul Galaţi, „U" Jolidon Cluj, SCM Craiova şi HCM Baia Mare.

"U" Alexandrion a ajuns la 6 transferuri, după venirea lui Alla Sheiko (Ucraina, 28 ani), Tamara Bokarici (Bosnia, 26 ani), Diana Alina Puiu (24 ani), Tamas Reka (23 ani) şi Alexandra Florean (20 ani).

Comenteaza