Jandarmul clujean recordmen la flotări: "Unii colegi mă ignoră, alţii mă bat pe umăr" VIDEO

Jandarmul clujean recordmen la flotări:
Jandarmul clujean Adrian Petre, care a reuşit să doboare recordul naţional la flotări, practică judo din clasa a treia. Bărbatul mărturiseşte că rămâne cu picioarele pe pământ, în ciuda performanţele sale sportive. "Tot ceea ce fac pe plan sportiv este în timpul liber", precizează el.

"Unii colegi, care nu sunt interesaţi de sport în general, nu zic nimic, dar alţii vin mă bat pe umăr şi mă întreabă mai multe. Eu rămân acelaşi Adrian. Nu am parte de un tratament preferenţial la serviciu şi tot ceea ce fac cu sportul fac în timpul liber" spune Adrian Petre, jandarmul care a stabilit sâmbătă un nou record naţional la flotări, reuşind să facă 1.419 flotări în 49 de minute. El lucrează în cadrul Inspectoratului de Jandarmi din Cluj încă din 2006, fiind repartizat în prezent la Curtea de Apel Cluj. De atunci el a reuşit performanţe remarcabile, la sambo / sambo masters, respectiv concursuri adresate practicanţilor de judo din rândul poliţiştilor.

Bărbatul, născut în 1976, este căsătorit şi are un copil, care au fost alături de el când a doborât recordul la flotări. Familia este dealtfel principalul suport pentru participăril lui Adrian la competiţiile, la care reuşeşte să participe doar cu ajutorul sponsorilor. Visul sportiviului este să ajungă anul acesta în toamnă la campionatul mondial de judo rezervat veteranilor din noiembrie de la Abu Dhabi. Îl împiedică însă o accidentare.

"Când întind piciorul se vede diferenţa, sper ca într-o lună să pot reveni la sală", explică Adrian. El practică judo de pe clasa a treia iar şi se antrenează alături de performerii României la judo, antrenaţi de clujeanul Florin Bercean.

Spiritul sportiv nu îl părăseşte nici la serviciu. "Sunt un tip modest. Îi respect pe ceilalţi, dacă mă întreabă lucruri despre judo le exlic dacă nu nu încerc să conving pe nimeni de ceva", a precizat Petre.

Jandarmul clujean a doborât recordul naţional la flotări dar pe această linie nu îşi propune performanţe mai mari. Dealtfel interesul foarte mare al mass-mediei faţă de încercarea sa l-a copleşit. "Ideea a pornit la o discuţie. Când am aflat de acest record a fost mai mult dorinţa de a reuşi şi eu. La nivel mondial sunt nişte performanţe ce par aproape incredibile. Sunt sportivi asiatici, de 50-60 de kilograme ce reuşesc peste 3.000 de flotări, în timp record", a menţionat bărbatul.

Plutonierul major Adrian Petre este angajat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod" Cluj din anul 2006, având un bogat palmares competiţional, din care amintim: 2008- Belarus - Campion Mondial la Sambo; 2010- Spania -locul II la Jocurile Europene de Judo ale Poliţiştilor şi Pompierilor; 2010- Croaţia - locul II la Campionatul European de Judo; 2011- Grecia - Campion Mondial la Sambo; 2012- Maroc - locul II la Campionatul Mondial de Sambo.

Comenteaza