Judecătorii au amânat falimentul Universităţii

Judecătorii au amânat falimentul Universităţii
FC Universitatea Cluj a obţinut joi o nouă amânare în procesul prin care i se cere falimentul. Tribunalul Botoşani a anunţat un nou termen, pentru data de 14 aprilie, scrie stiridesport.ro

Oficialii echipei Universitatea Cluj au prezentat un document prin care arată că, pe 10 martie, în conturile clubului va intra prima tranşă de bani de la un investitor. În total vor fi trei tranşe, în valoare totală de aproximativ 600.000 de euro, iar firma care va da aceşti bani este din Hong Kong, conform actelor prezentate în faţa judecătorului sindic.

Site-ul stiridesport.ro scrie că cel mai probabil este vorba de spaniolul Andres Hernandez, despre care se spune că ar fi interesat să preia clubul şi a cărui companie, BCK Oil West, are sedii în Bistriţa, Rusia şi Hong Kong.

Informaţia legată de tranzacţie a fost confirmată de primarul Emil Boc, în emisiunea "1 la 1", de la Realitatea FM. "Eu şi colegul Radu Constantea am ţinut legătura cu doamna Anastasescu, administratorul judiciar al clubului. Aceasta ne-a transmis că s-a negociat cu un investitor şi urmează să intre în conturile clubului o primă sumă de bani", a spus primarul.

Boc a mai spus că, dacă societatea care susţine clubul Universitatea ar fi fost declarată falimentară, primăria ar fi avut un plan de rezervă: "Avem marca şi palmaresul şi suntem pregătiţi în cazul falimentului să punem bazele unei structuri noi, cu scop nepatrimonial, în care ne vom putea implica. Primăria ar urma să fie stâlpul de rezistenţă al acestui club, dar am vorbit şi cu mai multe firme reprezentative pentru Cluj, care ar urma să ni se alăture. Noi şi acum dăm bani la sport, dar în oraş se cunoaşte că legea nu ne permite să alocăm sume şi pentru clubul de fotbal Universitatea".

Decizia de joi a instanţei ar putea amâna şi greva angajaţilor clubului. Aceştia au decis să blocheze activitatea clubului după ce nu şi-au mai primit salariile de 8 luni.

Comenteaza