Jula: Anul acesta am dat golul vieții. Mi-am pus mâinile în cap și am zis: ”Mamă, ce reușită!”

Jula: Anul acesta am dat golul vieții. Mi-am pus mâinile în cap și am zis: ”Mamă, ce reușită!”
Gabi Jula a avut un sezon excelent în Germania și acest lucru îl face să spere că va putea juca încă cinci ani în Occident. După aceea s-ar întoarce la ”U”.
Șase goluri și șase pase decisive în campionat, în 17 etape, un gol în Cupa Germaniei. Locul al treilea în 2.Bundesliga, calificat în sferturile de finală ale Cupei Germaniei, cu Energie Cottbus. Acestea sunt realizările de toamnă ale fotbalistului clujean Gabi Jula.

Jula a vorbit despre performanțele sale din Germania într-un interviu acordat pentru ziuadecj.ro.

- Ai realizări remarcabile în acest campionat.

G.J.: Pot să spun că 2010 a fost un an reușit. Se putea și mai mult, dar eu sunt mulțumit.

- Probabil că e mai ușor în 2.Bundesliga decât în prima ligă...

G.J.: Eu zic că nu e mai ușor. În prima divizie sunt mai multe spații, sunt jucători care te pun mai bine în valoare. În Zweite Bundesliga jucătorii au mai multă dăruire. Nu doar eu sunt de această părere.

- Promovează Energie anul viitor?

G.J.: Nu acesta era obiectivul nostru. Ne-au plecat în vară trei – patru jucători importanți. Nimeni nu credea că vom fi aici: pe locul al treilea, la două puncte de liderul Augsburg, și calificați în sferturile de finală ale Cupei Germaniei. Nu pot decât să sper că vom promova.

- Ai dat multe goluri. A fost vreunul mai special?

G.J.: Da, aș putea spune că anul acesta am dat cel mai frumos gol din cariera mea. Jucam cu Aue, care era lider, și am câștigat cu 6-0. Toate ne ieșeau. La 3-0, eram cu mingea la vreo 30 de metri de poartă și am decis să șutez. A ieșit un gol de toată frumusețea, păcat că nu l-a postat nimeni pe YouTube. După gol, mi-am pus mâna în cap: ”Mamă, mamă, ce reușită!”

- Ți se termină la vară contractul cu Energie. Ai oferte?

G.J.: La cum îmi merge, nu cred că rămân fără echipă, așa că sunt foarte liniștit. Există câteva oferte, dar nu sunt concrete. Mi-ar plăcea să joc din nou în prima ligă, dar sunt mulțumit și în a doua divizie. Dacă nu apare nimic, voi rămâne să joc la Cottbus. Cine știe, poate promovăm la vară.

- În România...

G.J.: ... nu mă mai întorc să joc. Când mă voi retrage, poate îmi dă ”U” ocazia să mai joc un an, pe noul stadion. Va fi însă greu. Eu vreau să mă retrag abia peste cinci ani, iar atunci ”U” va fi probabil o candidată la titlu.

- Cum ai petrecut sărbătorile?

G.J.: Cu rudele. Am o familie mare și am stat împreună. Nu am fost nicăieri de Crăciun și vreau să rămân acasă și de Revelion. Am numai câteva zile de vacanță și nu vreau să le irosesc. Duminică pornesc către Germania.

Vedeți mai jos un montaj cu câteva ratări și câteva goluri ale lui Gabi Jula, în Germania.


Comenteaza