Kyndall Dykes s-a despărțit de campioana U-BT. Care e noua destinație a jucătorului american

Kyndall Dykes s-a despărțit de campioana U-BT. Care e noua destinație a jucătorului american
Americanul Kyndall Dykes, câștigător a doua campionate cu U-BT Cluj, nu va mai evolua pentru ”studenți” în următorul sezon.

Dykes a bătut palma cu Apu Gsa Udinese, locul 9 din Liga a doua italiană. Mutarea a fost perfectată încă de săptămâna trecută, a anunțat clubul italian într-o postare pe Facebook.

Președintele formației din Peninsulă, Alessandro Pion, nu a ezitat să-și laude noul jucător. "Experiența lui în Europa arată că am ales un jucător spectaculos, cu o mare capacitate și o carieră importantă", a spus oficialul italienilor în sursa citată.

Kyndall Dykes se desparte, astfel, de campioana U-BT Cluj după două sezoane. Fundașul de 30 ani este a doua pierdere importantă pentru formația lui Mihai Silvășan, după Vlad Moldoveanu.

În ultimul sezon, Dykes a cucerit Cupa, Campionatul și Supercupa României cu ardelenii, fiind unul dintre jucătorii care au contribuit în mod covârșitor la atingerea acestor performanțe. El a mai câștigat o Cupă a României cu "studenții" și în 2016, iar în 2011 era protagonistul primului titlu al clujenilor după o pauză de 15 ani.

Kyndall Dykes și-a început cariera la Navarro (SUA), apoi a absolvit colegiul american New Orleans. În stagiunea 2009-2010, baschtebalistul de 1.92 a semnat cu U-Mobitelco, iar în 2011 a devenit campion cu formația clujeană. De-a lungul carierei, Dykes a mai jucat la Hoverla (Ucraina, 2012-2013), Politekhnika Halchyna (Ucraina, 2013-2014), Galil Gilboa (Israel, 2014-2015) și BC Mureș (2014-2015). În sezonul 2015-2016, jucătorul american a revenit la Cluj.

"Clujul este a doua mea casă. Toată lumea mă face să simt că aparțin acestui loc, că sunt de aici. Am câștigat multe meciuri, dar și atmosfera din afara terenului a contat. Mă întâlnesc cu mulți fani prin oraș, iar aceștia mă recunosc. De aceea, când mi s-a ivit oportunitatea de a reveni la Cluj, am zis că nu o pot rata", declara Dykes într-un interviu acordat pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza