Liga I, fără spectatori. Ultimul meci de pe stadionul CFR a adunat doar 6.000 de spectatori

Liga I, fără spectatori. Ultimul meci de pe stadionul CFR a adunat doar 6.000 de spectatori
Liga I a debutat, dar tribunele au fost mai mult goale. Pe stadionul din Gruia au fost prezenţi circa 6.000 de spectatori.

Cele 18 echipe din Liga I au reuşit să adune pe stadioane, în prima etapă, doar 36.300 de spectatori. Unul dintre principalele motive ale scăderii numărului de suporteri este faptul că Universitatea Craiova şi Poli Timişoara nu mai joacă în primul eşalon, iar respectivele echipe aveau cea mai bună medie de spectatori.

Meciul cu cea mai bună prezenţă pe stadion a fost Voinţa Sibiu - Steaua. Tribunele au adunat 10.000 de spectatori. Partida dintre Rapid şi FC Vaslui s-a jucat, însă, fără spectatori, ca urmare a unei sancţiuni dictate de LPF.

Multe partide s-au disputat pe alte terenuri decât cele pe care îşi joacă de obicei meciurile de pe teren propriu, o altă cauză a numărului mic de oamni din tribune. Petrolul a jucat la Buzău, Dinamo la Ploieşti, Braşovul la Târgu Mureş.

La Cluj, stadionul din Gruia a avut un grad de ocupare de numai 27,33%. Meciul cu Astra Ploieşti a adunat puţin peste şase mii de spectatori.

 

Comenteaza