Miriuță a izbucnit: "Nu vreau să-și bată joc nimeni de jucătorii pe care-i antrenez!"

Miriuță a izbucnit:
Antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuță a izbucnit la conferința de presă dinaintea partidei din deplasare contra Concordiei Chiajna, din cauza problemelor financiare existente la echipă, unde jucătorii nu și-au mai primit drepturile salariale de aproximativ 5 luni de zile.

Astfel tânărul tehnician a făcut un apel la conducere să rezolve aceste probleme, deoarece consideră că în acest mod nu se mai poate continua mult timp.

Ne puteți spune câteva lucruri despre meciul acesta, la prima vedere mai simplu.

Un meci foarte greu, jucăm pe sintetic contra unei echipe bune chiar dacă sunt pe locul pe care sunt, părerea mea că au o echipă bună cu jucători buni. Va fi un meci foarte greu în care trebuie să dăm maximum ca să putem să câștigăm acest joc. 

Ați mai discutat cu jucătorii, cu conducerea. Care mai e soluția pe care o întrevede una dintre cele două părți la problemele financiare?

Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul președinte ni s-a transmis că luna viitoare, probabil se vor face niște plăți. 

Deci probabil?

Acum știți, sigur e când te duci la doi metri sub pământ. În rest nimci nu e sigur.

În iarnă mare parte din jucători ar fi nevoiți să plece.

Într-adevăr aveți dreptate. Asta e situația la ora actuală. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, să ne antrenăm, să jucăm. Sperăm să se rezolve cât mai repede aceste probleme pentru că nu poți să ții la infinit jucătorii nemulțumiți. 

Domnul Mureșan spunea că s-a gândit la încă două transferuri în iarnă. Ați vorbit cu dânsul despre acest lucru?

Da, am vorbit cu dânsul. Ăsta e adevărul. Ne gândim, dar cel mai important e ca aceste probleme să se rezolve cât mai repede pentru că nu poți să îi ții la infinit pe jucători așa. Nici eu nu-s Mesia, sunt un om și eu. Am o relație extraordinară cu ei. Sunt niște băieți minunați, dar până la urmă ei trebuie să fie plătiți pentru munca pe care o fac și au demonstrat-o până acum că își merită acești bani. 

Aveți probleme de lot pentru această partidă?

Tade care mai simte dureri, în rest nu. 

Muniru revine?

Muniru revine în lot. El a fost accidentat la Târgu Mureș, a reintrat în antrenament, dar Cristea a făcut un meci extraordinar cu Dinamo și va rămâne în primul unsprezece. Asta-i sigur.

Există vreun interes pentru jucători de a merge în țările arabe?

Nu știu, dar sunt jucători buni. Sunt 3,4 jucători care pot oricând să joace la un nivel mai sus sau să plece în țările calde, dar vom vedea dacă se vor concretiza la iarnă, că acum e prea devreme să vorbim de așa ceva. Mai sunt șase jocuri și după aceea în pauza competițională orice se poate întâmpla. 

Ce probleme v-ar putea pune o echipă ca și Chiajna care are un parcurs mai slab în acest început de sezon?

Probleme pot să ne pună Chiajna dacă noi vom trata meciul cu ușurință. În rest dacă vom trata meciul serios nu văd unde ne-ar punea Chiajna probleme, cu toate că va fi un meci greu pe sintetic, dar depinde de noi cum vom juca. Dacă avem o atitudine pozitivă nu ne bate nimeni.

Va fi o problemă terenul sintetic?

Pe acel teren ei sunt mai obișnuiți ca noi, dar și ieri și azi ne-am antrenat și noi pe sintetic. Nu cred să fie o problemă așa mare terenul.

CFR e favorită?

Jucăm fiecare meci la victorie.

E greu să menții atitudinea aceadsta pozitivă?

Nu-i ușor. Îi foarte greu, dar am norocul că am ceva care mă face mai special decât alții. 

Ce aveți?

O țin pentru mine.

După această etapă ar putea ca CFR să fie pe primul loc în aceste condiții. Nu-i o aroganță cam mare?

Asta se poate interpreta așa. Alte cluburi sau alți patroni pot să zică uitați la CFR că face performanță și fără bani. Nu-i adevărat. Jucătorii trebuie să fie plătiți și antrenorii să faci performanță. Ce se întâmplă la noi acum e un caz la multe cazuri. Jucătorii și antrenorii trebuie să fie plătiți. De aia venim dimineața și plecăm seara. Nu poate să fie un alibi pentru alte cluburi că uite se poate performanță și fără bani. 

Sunt unii care nu vă consideră favoriți la titlu din cauza problemelor financiare. 

Am spus eu vreodată că suntem favoriți la titlu? Favorite la titlu sunt Steaua. Astra și Petrolul. Noi suntem cu șansa a patra. Dar am mai spus-o, dacă se rezolvă problemele și mai vin doi jucători buni la iarnă, ne putem bate cu oricare echipă la titlu, dar dacă nu se rezolvă aceste probleme, n-avem nici o șansă.  

Simțiți că în acest moment dumneavostră duceți această echipă în spate?

Da cine? Mama să o țină? Cei 25 de băieți țin echipa în viață împreună cu mine și cu staff-ul. 

Cam de câte ori e mai bine la CFR decât la Ceahlăul?

Aici e presiunea amre, că trebuie să te bați tot timpul sus. La Piatra Neamț era bine dacă erai la mijocul clasamentului. 

Ați putea reveni la fotbalul din anii 70 când se juca din plăcere.

Când m-am dus la Budapesta, m-a întrebat fiică-mea ce i-am adus! Nu că n-am bani, am bani să-i cumpăr. Dar sunt unii care n-au bani şi trăiesc din banii ăştia. Joci, te antrenezi, trebuie să fii plătit. Am mai spus-o. Mie nu mi-e frică de nimeni în lumea asta. N-a început fotbalul la CFR cu Miriuță și nu se termină nici cu Miriuță, dar spun ce simt. Nu vreau să-și bată joc nimeni de jucătorii pe care-i antrenez! Indiferent unde voi fi antrenor nimeni n-o să-și bată joc de jucătorii mei. 

Guima spunea că în momentul în care a venit la echipă spunea că obiectivul era salvarea de la retrogradare.

Nu ştiu, eu n-am avut un asemenea obiectiv. Acum am obiectiv locurile 1-4. Dar poate Guima n-a înţeles bine româneşte şi la el a ajuns cu retrogradarea. Ăştia de la Gigi (n.r. - Digi) mai erau la început, Radu Naum a spus, după meciul cu Steaua, că ne batem la retrogradare. Şi uite că suntem pe locul doi.

Credeți că veți juca vreodată pe vroe prima la un singur meci, cum joacă Reghencampf acum pe un milion de dolari?

Eu m-aș, mulțumi să joc pe o primă normală și să aibă și jucătorii mei o primă. Eu m-aş mulţumi să joc pe 2.000 de euro şi să ia și jucătorii mei 2.000.

Cine credeți că va deveni până la urmă selecționer?

Nu știu pe cine o să pună. Eu am contract aici, nu pot pleca. Asta nici nu e problema mea. Am 100 de probleme pe cap la ora actuală.

 

Comenteaza