MTS a respins demersul celor care doreau să schimbe conducerea Federației de Judo

MTS a respins demersul celor care doreau să schimbe conducerea Federației de Judo
Ministerul a respins demersul Comitetului de Inițiativă din Judo, format din 14 persoane, inclusiv antrenorul clujean al lotului olimpic feminin, Florin Bercean, care ținteau schimbarea conducerii FRJ.

În decembrie, un comitet de inițiativă, format din 14 persoane, între care și antrenorul lotului olimpic de fete, clujeanul Florin Bercean, a declanșat o procedură internă împotriva conducerii federației în numele unui vot de neîncredere.

Mai mult, acest comitet a convocat o adunare generală ad-hoc pentru data de 13 ianuarie, la Poiana Brașov, unde ar dori să pună în discuție posturile din fruntea FRJ.

MTS a formulat un răspuns pe data de 21 decembrie, citat de gsp.ro. "În pofida numărului destul de numeros de membri afiliați, potrivit căruia vă considerați îndreptățiți să constituți ad-hoc acest «Comitet de inițiativă», care nu este definit în actele constitutive ale FRJ, nu este îndrituit să exprime voința întregii mișcări judoistice din România și nu deține putere decizională în ce privește sancționarea activității desfășurate de organele de conducere ale acestei structuri", se precizează în punctul de vedere semnat de fostul ministru, Elisabeta Lipă.

"Dezaprobarea vizavi de managementul practicat de actuala conducere executivă, desolidarizarea față de politica de personal și votul de neîncredere poate fi exercitat doar de către membrii afiliați în cadrul Adunării Generale Extraordinare, motiv pentru care inițiativele de altă natură ce exced condițiilor impuse de lege nu fac decât să agraveze starea actuală de conflict", se mai arată în răspuns.

Concluzia MTS: "Apreciem ca inoportun demersul dumneavoastră, având în vedere forma de protest, calitatea juridică a acestei adunări colective compuse de așa manieră încât nu poate constitui reprezentarea reală a tuturor membrilor afiliați, ci doar formează un nou nucleu insignifiant de susținători și practicanți de judo".

Actualul președinte, Florin Lascău, a punctat că "sper ca membrii afiliați să aibă șansa de a asculta toate opiniile pentru a lua deciziile cele mai potrivite. Actuala conducere a fost criticată nemeritat atât de aspru atâta vreme cât, în 2016, am reușit să achităm toate facturile și să reducem din datoriile vechi. Suntem în faza de finalizare cu un audit din care va reieși cu exactitate ce s-a întâmplat la FRJ în ultimii ani, ce cheltuieli s-au făcut și unde s-au dus banii". 

Etichete
Comenteaza