Mureşan, dezvăluri din culisele CFR: Mara a condus clubul, motivele plecării lui Iordănescu, adevăratul finanţator şi "furăciuni de bani"

Mureşan, dezvăluri din culisele CFR: Mara a condus clubul, motivele plecării lui Iordănescu, adevăratul finanţator şi "furăciuni de bani"

Mureşan a făcut câteva dezvăluiri prind situaţia de la CFR Cluj, după demiterea antrenorului Edward Iordănescu, care a rezistat doar trei meciuri pe banca ardelenilor.

El a precizat că gruparea a fost condusă în ultima perioadă de Marian Copilu, care a părăsit clubul odată cu antrenorul Iordănescu şi cu directorul sportiv Bogdan Mara.

"Marian Copilu, pe care eu îl respect foarte mult şi îmi este prieten - nu l-am cunoscut înainte, nici nu auzisem de el înainte... Cu Bogdan Mara am colaborat şi ca fotbalist şi eu preşedinte. Sunt doi oameni care pot oricând să facă afaceri şi să conducă orice  club de fotbal. Şi vreau să vă spun că în ultima perioadă cel care lua deciziile importante era de fapt Marian Copilu, pe care eu l-am respectat şi am avut încredere în el. Sunt oameni pe care eu îi respect şi îi apreciez şi care oricând pot conduce orice club, oricând. Nici nu pot să spun că au plecat de fapt, că nu s-au semnat ceva hârtii. Nu ştiu, s-ar putea să se întoarcă lucrurile în câteva zile. Oricum, decizia (n.r. - ca ei să plece) nu îmi aparţine, deloc. Copilu este un băiat foarte inteligent, chiar m-am înţeles foarte bine cu el. Decizia nu am luat-o eu, nu am fost consultat, chiar am fost şi eu mirat. Nu am avut nicio implicare. Cu Bogdan şi cu Marian nu s-a făcut nicio hârtie de reziliere. Poate fi o legătură între plecarea lui Edi şi a lui (n.r. - a lui Marian Copilu)", a declarat Mureşan, la Digi Sport.

Întrebat despre posibile "furăciuni de bani" la CFR Cluj, Mureşan a răspuns: "Nu ştiu asta şi nici nu cred aşa ceva. Nu cred asta. La noi se lucrează numai pe acte, numai prin viramente bancare şi aşa mai departe. Nu prea văd eu cum se putea face trebaa asta. Marian Băgăcean, care este acţionarul majoritar al clubului, este de profesie economist, are o firmă foarte mare de contabilitate, are sute de firme în portofoliu şi el avizează orice plată. Mi se pare normal asta, pentru că se pricepe foarte bine la asta şi e greu să faci <furăciuni>. E chiar imposibil", scrie news.ro.

Mureşan insistă că acţionarul majoritar al clubului CFR este Marian Băgăcean, deşi Gigi Becali a declarat că a discutat cu Nelu Varga, patronul CFR, un posibil transfer al lui Denis Albec de la FCSB la Cluj. Potrivit presei locale, finanţatorul campioanei României ar fi un om de afaceri german.

CFR Cluj a anunţat, joi, rezilierea contractului antrenorului principal Edward Iordănescu după doar trei meciuri pe care acesta le-a petrecut pe banca echipei ardelene în acest sezon. În locul lui Iordănescu a fost numit portughezul Antonio Conceicao.

Mureşan a precizat că şi-ar dori ca Iordănescu să revină în viitor la club. “Eu mi-aş dori să ne mai întâlnim cu Edi Iordănescu la club în calitate de antrenor”.

Iuliu Mureşan a afirmat, la Pro X, că nu poate să spună că Iordănescu şi jucătorii erau într-o relaţie proastă. “Ceva nu a mers.  După pregătirea de vară am jucat bine în Supercupă, dar după aia jucând la trei zile echipa a scăzut în exprimare foarte mult. Cu Malmo a jucat chiar slab şi atunci Consiliul de Administraţie a luat măsura dureroasă după trei meciuri să schimbăm amtrenorul. Nu e o situaţie fericită, chiar nu mă bucur, l-am respectat şi îl respect pe Iordănescu, e un antrenor bun, am încredere în el, dar ceva nu a mers şi nu s-a mai avut răbdarea necesară. Orice antrenor venea după Dan Petrescu era foarte greu. Dan Petrescu e genul de antrenor care joacă numai pentru rezultat. Ca şi Jose Mourinho stoarce jucătorii în campionatul pe care îl câştigă şi după aceea este foarte greu să repete performanţa sau unui alt antrenor îi este şi mai greu să facă acest lucru. Decizia plecării nu a fost luată de mine. A fost o conjunctură nefavorabilă”, a adăugat el.

Mureşan a declarat că despărţirea de Iordănescu s-a făcut amiabil. În locul lui Iordănescu a fost numit portughezul Antonio Conceicao.

Comenteaza