Napoca Rally Academy, victorie la Braşov Tess Rally

Napoca Rally Academy, victorie la Braşov Tess Rally
| Foto: Napoca Rally

Echipa Napoca Rally Academy a încheiat primul raliu din acest an câştigând locul 1 în lupta de la echipe.

Tess Rally, desfăşurat pe 24 şi 25 martie, a adus rezultate excelente echipei clujene, Simone Tempestini şi Bogdan Marişca adjudecându-şi primele două poziţii ale podiumului în cadrul Raliului Braşovului.

Simone şi Bogdan au monopilizat podiumul, în timp ce juniorii au confirmat valoarea, având un parcurs foarte bun. Florin Ţincescu a câştigat la juniori şi la clasa 4, iar surpriza raliului a fost Norbert Maior, care, din păcate, din cauza unor probleme tehnice a coborât de pe 6 la general la 4 la clasa lui. Şi Mihnea Mureşan a avut o primă zi foarte bună la Cupa Dacia , dar a fost nevoit să abandoneze cu cutia blocată înainte de Babarunca.

Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu a avut un parcurs ascendent după prima zi, când după super show-ul din centrul oraşului Brasov, aceştia au preluat conducerea şi au devenit lideri la finalul primei zile. Duminică, cei doi au dominat o cursă extrem de grea pentru toţi concurenţii.

Simone Tempestini: “A fost a patra victorie consecutivă a mea la Braşov şi mă bucur foarte mult. Vremea şi condiţiile de pe traseu au fost foarte grele , dar ne-am concentrat foarte bine şi am ajuns la final cu o primă victorie în acest an în România.”

Bogdan Marişca, revenit în acest an alături de copilotul Sebastian Itu, care va alterna scaunul din dreapta cu Borbely Karoly, a terminat pe locul 2 la Tess Rally şi a câştigat Power Stage-ul (Poiana la vale), drumul pe care a copilărit. “Babarunca a fost cea mai grea probă din viaţa mea, din toată cariera. Au fost 15 minuteîn care nu ştiam ce se va întâmpla cu noi, cu maşina, cu restul concurenţilor.  Locul 2 la general şi câştigarea Power Stage mă bucură foarte mult”, a spus Bogdan.

Florin Tincescu şi Alina Bianca Pop au avut un raliu de acomodare cu spectaculoaa Abarth 124 şi s-au clasat pe locul 1 la clasa 4 şi la juniori şi pe locul 10 la general. “Am avut la dispoziție o masina extraordinară  şi performanţă cu care ne- am distrat maxim . Vremea de afară nu a fost chiar pentru ea şi pentru ritmul nostru, tracţiunea pe spate nefiind foarte prietenă cu gheaţa şi zăpada, dar ne-am simţit foarte bine . Ne vedem la Cluj,  mai rapizi şi mai încrezători cu " micuța fiară ", a declarat Florin Tincescu.

Norbert Maior şi Francesca Maior, cei doi fraţi “minune” ai echipei NRA, au facut un raliu senzaţional, luptându-se cu maşini şi concurenţi mult mai puternici, din top 10. După multe emoţii date de problemele cu cutia de viteză şi penalizări, Norbert si Francesca au reuşit să încheie raliul pe locul 4 la clasa 9.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri va fi Transilvania Rally, în 3-5 mai, etapa de acasă pentru echipa NRA.

Comenteaza