Naţionala feminină s-a calificat în grupele principale la CE de handbal din Olanda

Naţionala feminină s-a calificat în grupele principale la CE de handbal din Olanda
Naţionala de handbal feminin tineret a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Sloveniei, scor 22-17 (11-9), în ultimul meci din grupa A la CE din Olanda, dar s-a calificat în grupele principale.

Tricolorele antrenate de Dumitru Muşi s-au calificat în grupele principale datorită victoriilor din primele două meciuri, 26-25 cu Rusia şi 25-19 cu Spania. România şi Spania, ambele cu câte 4 puncte au ocupat primele două locuri. "Astăzi s-a jucat slab, am fost o echipă moale, cu ratări copilăreşti din situaţii clare. Fetele nu au fost montate, au jucat fără a-şi respecta blazonul, după victoriile atât de importante cu Rusia şi Spania. S-au dat doar 17 goluri în total, asta spune totul. Dacă vom juca în continuare ca şi cu Slovenia ne va fi foarte greu, dar dacă o vom face ca în primele două meciuri, mergem mai departe. Oricum, este o generaţie care poate avea realizări şi ne aşteptăm ca fetele să nu uite acest lucru la meciurile următoare", a declarat Remus Drăgănescu, directorul tehnic al naţionalei, pentru MEDIAFAX, la finalul partidei cu Slovenia.

Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în grupele principale, având programate două meciuri (în 9 şi 10 august), din care tot primele două poziţii vor avansa în semifinale.

Semifinalele CE din Olanda vor avea loc în 12 august, iar finalele pentru medalii două zile mai târziu.

La ediţia din 2009 a CE de tineret, naţionala României s-a clasat pe locul 14, titlul continental fiind câştigat de Norvegia.

 

Comenteaza