Naționala masculină de tenis de masă, pregătită pentru debutul Europeanului de la Cluj

Naționala masculină de tenis de masă, pregătită pentru debutul Europeanului de la Cluj
| Foto: Mircea Roșca/facebook.com/frtmromania

Echipa masculină de tenis de masă a României, cu clujeanul Rareș Șipoș printre componenți va începe turneul în compania Luxemburgului.

Cu un lot tânăr, însă obișnuit cu astfel de competiții, naționala masculină de tenis de masă încearcă să impresioneze la Europeanul de la Cluj. Pronosticul optimist al antrenorului Andrei Filimon este că elevii săi vor disputa semifinala turneului din BT Arena.

“După un cantonament, începe acest Campionat European, avem o grupă bună, de care putem trece. Am vorbit și cu Ionuț Seni, și cu toți băieții. Începem cu Luxemburg. Sperăm să nu avem probleme. Echipa care ne va face cele mai mari probleme cred că e Slovenia, e cel mai important meci.

Nici Finlanda nu e o echipă rea, e o echipă foarte bună. Realist, încercăm să jucăm semifinala. Grupa e una pe care o putem câștiga, apoi trebuie să vedem tragerea la sorți. Sper să jucăm în sferturile de finală, după vedem. Pentru noi a fost un avantaj că jucăm acasă, mereu am jucat bine acasă, la Buzău, la Constanța, la București.

La Cluj jucăm pentru prima dată la seniori. Băieții au jucat mai bine acasă decât în deplasare, de aceea ne putem gândi la ce ne dorim. Spectatorii să vadă tenisul de masă, să vadă că e un sport foarte frumos și atractiv. La acest Campionat European le văd favorite, în ordine, pe Suedia, Germania, Franța, Portugalia, Rusia”, a declarat antrenorul selecționatei masculin.

”Mă bucur că joc din nou acasă, după trei ani de zile. E special pentru mine, am crescut aici, e o onoare. Avem o echipă tânără, experimentată și aștept ziua de mâine să începem. Am mare încredere în antrenor și în echipă. Băieților le-am arătat Clujul.

E un oraș foarte frumos, tuturor le place. N-am apucat să le arăt foarte mult, ținând cont de regulile de acum, dar, cu o altă ocazie, e o mare plăcere. Atracțiile turistice și răsfățurile vin după concurs, ne concentrăm pe turneu acum, 100%”, a declarat clujeanul Rareș Șipoș.

“Iată că acest lucru ni se întâmplă, sunt mândru, fericit să particip la acest Campionat European organizat la superlativ, de la cazare, la sala de joc. Doar la Jocurile Olimpice am reușit să văd aceste condiții. Cu ajutorul spectatorilor și telespectatorilor, putem avea o formă bună. Cred în șansa noastră, ne-o vom juca până la capăt și sper să sărbătorim cu toții la sfârșit”, a precizat experimentatul Ovidiu Ionescu.

“Sunt bucuros să fac parte din această echipă. Ne-am antrenat cu toții din greu și intens. Suntem în formă maximă, sperăm să dăm tot ce putem și suntem bucuroși că putem juca acasă, cu spectatorii noștri”, a spus Eduard Ionescu.

“Suntem foarte fericiți că avem ocazia de a avea o astfel de competiție acasă. Ne-am pregătit bine. Trebuie să luăm meciurile pas cu pas. Sperăm să fim uniți. E o plăcere să jucăm acasă. Organizarea, sala sunt geniale aici. Sperăm să avem telespectatori și spectatori cu noi și să facem o figură frumoasă”, a explicat Hunor Szocs.

“Pentru mine e primul campionat de seniori la care particip. Ne-am antrenat foarte bine, fiecare meci e greu, sunt cei mai buni jucători din Europa aici și sperăm să obținem un rezultat bun”, a spus Darius Movileanu.

Naționala României începe Europeanul de tenis de masă marți, 28 septembrie, de la 19:00, în compania selecționatei Luxemburgului.

Comenteaza