Nume noi, reveniri şi două premiere în echipa Napoca Rally în 2018

Nume noi, reveniri şi două premiere în echipa Napoca Rally în 2018
| Foto: Napoca Rally

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop ediţia 2018 se aproprie de start. Vârfurile de lance ale echipei clujene vor fi Campionul Naţional 2017 Bogdan Marişca, care va pilota un model Ford Fiesta R5 şi Campionul Naţional 2015 şi 2016 Simone Tempestini, care va lua startul în CNR 2018 cu Citroen DS3 R5.

Pe parcursul acestui an Simone va trece la noul model Citroen C3 R5, pe care îl va pilota, de altfel, în scurt timp în Campionatul Mondial de Raliuri WRC 2. Lângă Simone sa va afla în noul sezon copilotul Sergiu Sebastian Itu.

Două premiere pentru raliurile din România

Florin Tincescu va avea parte în 2018 de mai multe schimbări, atât în ceea ce priveşte materialul de concurs, dar şi copilotul. Astfel, maşina aleasă anul acesta este o premieră pentru România, respectiv un 124 Abarth, care este încadrat în clasa RGT, model care a demonstrat în repetate rânduri o competitivitate foarte ridicată în etape de raliu din Italia, dar şi din alte ţări europene, fiind foarte aproape de performanţele modelelor R5. După un an de pauză, Alina Bianca Pop va reveni în echipa Napoca Rally Academy, în calitate de copilot al lui Florinel.

Anul 2018 aduce noutăţi şi pentru cel mai tânăr pilot al echipei clujene, Norbert Maior. Norbert va pilota anul acesta alături de sora sa Francesca Maior, fiind astfel o premieră pentru raliurile din România ca un frate şi o soră sa formeze un echipaj. Francesca a debutat în CNR anul trecut la vârsta de 16 ani, iar cei doi vor merge anul acesta pe un model Peugeot 106 Gr N de clasa 9, recent achiziţionat de către echipă. Obiectivul fraţilor Maior în acest an este câştigarea clasei 9 şi ocuparea unui loc cât mai important în clasament la 2 roţi motrice.

Tănărul pilot clujean Mihnea Mureţan va reprezenta culorile NRA în Cupa Dacia. Mihnea a fost "surpriza" anului 2017 la această categorie, iar în 2018 va alerga şi el cu un nou copilot experimentat, şi anume Bogdan Iancu. Misiunea lor nu va fi una usoara, adica, câştigarea titlului Cupa Dacia pentru al doilea an consecutiv, un rezultat pe care niciun sportiv din CNR nu a reuşit să-l obtina până în prezent.

Ca în fiecare an, Napoca Rally Academy va marca debutul în Campionatul Naţional de Raliuri în cadrul unui eveniment oficial de prezentare a echipei, eveniment aşteptat pentru săptămâna premergătoare etapei de raliu de la Braşov, programată pentru 23-24 martie.

 

 

 

Comenteaza