OFICIAL Cel mai tare amical al Naționalei din ultimii ani se joacă la Cluj

OFICIAL Cel mai tare amical al Naționalei din ultimii ani se joacă la Cluj
Naționala de fotbal a României revine în această vară la Cluj-Napoca pentru unul dintre cele mai tari amicale din ultimii ani.

Consiliul Judeţean Cluj a fost notificat, în mod oficial, de către Federaţia Română de Fotbal (FRF), cu privire la decizia de a organiza pe Cluj Arena partida amicală de fotbal dintre echipa naţională şi reprezentativa statului Chile, eveniment programat pentru data de 13 iunie 2017.

Reprezentanţii FRF au solicitat CJ elaborarea Contractului de Utilizare a Cluj Arena. În acest sens, FRF a transmis forului administrativ clujean aspectele esenţiale care se doreşte a fi stipulate în cadrul convenţiei, în vederea derulării în condiţii optime atât a meciului propriu-zis, cât şi a antrenamentelor oficiale ale celor două echipe, precum şi a conferinţelor de presă aferente.

”Mă bucură faptul că arena clujeană a devenit una dintre locaţiile favorite ale echipei naţionale de fotbal a României şi îi asigur pe această cale atât pe organizatori, cât şi pe toţi iubitorii de fotbal că ne vom respecta şi de această dată statutul şi că în ziua meciului stadionul se va prezenta în cele mai bune condiţii", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Va fi al doilea meci disputat de ”tricolori” pe Cluj Arena în acest an, după cel cu Danemarca, jucat pe 26 martie, din preliminariile CM 2018, încheiat la scorul de 0-0. Naționala a jucat la Cluj și în 2016, în amicalul cu Spania (0-0), și în primul meci din calificările pentru Mondialul din Rusia, cu Muntenegru (1-1).

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat încă dinaintea confruntării cu danezii că dorește să aducă Naționala la Cluj și pentru amicalul cu Chile. "Am ales Clujul pentru că am găsit aici un public foarte bun, care ne-a susținut, și vom alege Clujul inclusiv pentru meciul amical (cu Chile - n. red.) pe care îl negociem în această perioadă pentru luna iunie", spunea Burleanu.

Naționala din Chile, din care fac parte, printre alții, Claudio Bravo, Arturo Vidal și Alexis Sanchez, este câștigătoarea ultimelor două ediții a Copei America, din 2015 și 2016. După amicalul cu România, Chile va participa la Cupa Confederațiilor, în Rusia. Va juca, în faza grupelor, împotriva Camerunului (18 iunie), Germaniei (22 iunie) și Australiei (25 iunie).

România - Chile se joacă marți, 13 iunie, pe Cluj Arena, la trei zile după deplasarea cu Polonia, din preliminariile CM 2018. 

Comenteaza